Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Paris cinayetleri ve Almanya
Çayan Uludağ

Paris cinayetleri ile ilgili çok şey yazılıp çiziliyor. Herkes birini suçluyor; Ergenekon, Yeşil Gladio, Örgüt içi hesaplaşma, İran, Suriye vs. Teorilerin tek ortak yönü ise, bu cinaytin barış sürecini sabote etmeye yönelik olduğudur.

Ama nedense örgüt deki Almanya faktörünü sorgulayan yok yada ben görmedim. Olası bir barışın Alman devletinin işine gelmeyeceği gayet açıktır.
Neden mi?

Birinci neden, Almanya da yaşayan Türkiye kökenli yabancılardır. Alman devleti yıllardır bu kitleye karşı böl-parçala-yönet taktiği uygulamaktadır. İtiraf etmek gerekirse gayet başarılılar bu konuda. En küçük şehirlerde dahi, Sünni-Türk nüfusunun bin'i bulmamasına ve çoğunun Türkiye'nin aynı bölgelerinden gelmesine rağmen, bu kitleyi dörde-beşe böle bilmektedir ve en basit şeylerde dahi ortak hareket etmelerini çoğu zaman başarı ile engellemektedir. Şimdi bir Türk-Kürt bölünmesinin giderilmesi Almanya nın yabancı politıkasına bir darbedir.

 İkinci neden: Olası bir barış son 30 yılın muhasebesinide beraberinde getirecektir. Buda Alman devletinin teröre verdiği her türlü desteğin su yüzüne çıkması demektir. Uluslararası hukuktan fazla anlamam ama bunun Alman devletine kar getirmeyeceği açıktır.

 Üçüncü neden: Almanların örgüte verdiği emeğin boşa çıkmasıdır. Okadar emek verdiği örgüt üzerinde son yıllarda etkisi azalmıştı zaten. Örgüt başka ülkelerle daha sıkı bağlar kurmuştu.

 Alman devleti daha geçen sene aynı şeyi vehabilere karşı yapmıştı. Yıllarca vehabilerin faaliyetlerine göz yummuştu. Vehabilerin örgütlenmesini, internet üzerinden nefret suçu işlemelerini ve terör propagandası yapmalarını görmezden geliyordu. Almanyada İslam bilinçli bir şekilde vehabiler üzerinden tanıtılıyor ve açık oturumlarda İslam düşmanlarının karşısına vehabi radikaller oturtuluyordu. 11 Eylül saldırganlarınında Almanyadan gelmelerini unutmamak gerekir. Ve İngiltere, Fransa ve İspanya gibi ülkelerde terör saldırıları olurken, Almanyada olmaması manidardır. Ama ne zaman ki Arap baharı ile birlikte vehabi çeteler bölgede etkilerini artırmaya başladılar ve Almanlar yerine CİA ile yollarına devam ettiler, Almanyada adeta bir vehabi avı başladı. Operasyon üstüne operasyon ve medyada vehabilerin deşifre edilmesi...

 Dönelim PKK ya...

PKK en büyük dış desteği Alman devletinden gördü desek yalan olmaz.

Ekonomik nedenler ile Almanya ya iltica eden insanların iltica talepleri, ancak PKK nın Avrupa faaliyetlerine katılıp, bunu ispat edebildiği ve mahkeme önünde Türkiye Cumhuriyetini kötülediği zaman kabul edilmekte idi. PKK'nın faaliyetlerine göz yumulmakla beraber büyük bir destek söz konusu idi. Almanyada hiçbir örgüt PKK kadar rahat hareket edememiştir. Hatırlayın, Alman parlamenterler nerdeyse bölgeden çıkmıyordu.

Şimdi bukadar emeğe rağmen, Alman devleti taca atılmasını sindire bilmişmidir? Vehabilerden zaman kaybetmeden intikam alanlar, PKK da istisna yapar mı?

 Madem bu olay her yönüyle araştırılsın deniyor ve sırf geçmişte yurtdışında operasyon yaptı diye İran ve Suriye şüpheli oluyor; Ozaman daha 70 yıl önce devlet-millet el-ele vererek bütün dünyaya cinayet işleme kabiliyetini göstermiş olanları da göz ardı etmemek gerekir.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-01-2013 12:23 - 3157 Okunma
Çayan Uludağ yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Mekteb-i Kerbela 28-10-2014 tarihinde eklendi
O kadar insansınız ki gözlerim yaşarıyor... 08-10-2014 tarihinde eklendi
Cemaat'in “Muta'a nikahı” taktiği 05-03-2014 tarihinde eklendi
Gadir-i Hum'da ahd-i peyman 12-10-2013 tarihinde eklendi
Ya Zeynep! 22-04-2013 tarihinde eklendi
İtiraf 26-01-2013 tarihinde eklendi
Paris cinayetleri ve Almanya 19-01-2013 tarihinde eklendi
İmam Hüseyin'e (as) biat 23-11-2012 tarihinde eklendi
Kurban 24-10-2012 tarihinde eklendi
Şakşakçılar 13-10-2012 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım