Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CAFERİDER'in 9. Olağan Kongresi Yapıldı
Kısa adı CAFERİDER olan “Caferilik İnancını Tanıtma, Eğitim ve Araştırma Derneği 9. Olağan Kongresi, CAFERİDER Onursal Başkanı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün katılımıyla 04 Şubat Pazar günü CAFERİDER Yeni Dernek Merkezi’nin Konferans Salonu’nda yapıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2024 10:52 - 871 Okunma
Kongre, İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Genel kurul divan başkanlığına Av Sinan Kılıç Divan Başkanı, Yardımcısı Tuncay OTAY, katip Nevruz Ali Ünlü oy birliğiyle seçildiler.
Toplanan genel kurulda yönetim kurulunun çalışma raporu değerlendirilip, yeni dönem çalışma programının ana hatları belirlendi. Üyelere madde halinde okundu.
Divan Başkanı Av. Sinan Kılıç, isteyen herkese söz hakkı tanıdığı dilek ve temenni bölümünün ardından Yeni Yönetim ve Denetim Kurulları asıl ve yedek üyelerinin belirlenmesine geçildi.
Yönetim ve Denetleme Kurulları faaliyet raporlarının okunması ve müzakeresi, yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası, kesin bütçenin okunarak onaylanması, tahmini bütçenin görüşülerek onaylanmasının ardından, Divan heyetine mevcut yönetimin hazırladığı liste dışında bir başka liste iletilmeyince o liste kabul edilerek yeni yönetim ve denetim kurulları asıl ve yedek üyeleri belirlendi.
Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde sırasıyla Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, Suca Kaçan, Ali Adar duygu ve düşüncelerini, eleştiri ve önerilerini katılımcılarla paylaştılar. Birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
 
CAFERİDER Başkanı H. Hasan Babur Güven Tazeledi
CAFERİDER Başkanlığının 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde gidilen kurulda mevcut başkan H. Hasan Babur tekrar başkanlığa seçildi.
CAFERİDER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen H. Hasan Babur yönetim kurulu üyelerine teşekkür konuşması yaptı. Babur şunları söyledi: “Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve CAFERİDER’in değerli üyeleri zahmet ettiniz. Kongremizi şereflendirdiniz.
Çok değerli başkanlarım kıymetli protokol Caferider’in kıymetli üyeleri birçoğunuz üyesiniz hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bu güzel günde bizi yalnız bırakmadınız buraya kadar zahmet ettiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Biz bu metropol şehirde 45 yılı aşkın bir zamandır Hüseyni misyonu, Zeynep’in misyonu en güzel şekilde ifade etmeye çalışan ve bunu dünyaya tanıtan bir toplumuz, değerli dostlar biz herbirimiz her birimiz ülkenin urca köşelerinden İstanbul’a göç eden burada hayat sürdüren bir toplumuz. Biz geldiğimiz noktalardan kendimizle beraber bir kültür taşıdık, inanç değerlerini taşıdık. Örf ve adetlerimizi yaşadık. Her Türkiye’nin farklı noktalarına yerleşik olduk. 81 ilin tümünde topluluklar oluşturduk. Bizler İstanbul’da değerli liderimizin vizyonuyla ve öngörüsüyle diğer şehirlerden farklı yaptık. Burada Hüseyni ve Zeynebi bir mektep oluşturduk ve biz İstanbul’da kitlesel bir güç olduk. Geldiğimizde kendi kültür ve inanç değerlerimizi de getirdik. Ecdadın payı tahtında Hz. Zeynep’in ismi ile şereflenen bu kubbenin altında Hüseyni ve Zeynebi misyonu dünyaya en iyi şekilde tanıtma gayretimiz oldu. Ben ümit ediyorum bundan sonra da bu gayretlerimiz artarak devam edecek. Bu vesile ile buradaki kurumlarımızın her birinin üzerine ayrı bir sorumluluk ve görev düşüyor. Ama Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği’nin sorumluluğu diğer kurumlarımızdan daha farklı olduğunu düşünüyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz 9. Olağan Genel Kurulu benden önceki dönemlerde başkanlık yapan arkadaşlarım uzun yıllar bu kuruma emek verdiler. Başlangıcından bugüne kadar aramızda olanlara ve aramızdan ayrılanların ruhlarını şad etsin, kalanlara da sağlıklı ve bereketli ömürler ihsan etsin. Bu kurultayın toplumumuza, milletimize, devletimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ise CAFEARİDER üyelerine selamlama konuşması yaptı.
Özgündüz şunları söyledi: “Bu dernek hangi gerekçelerle toplumumuz tarafından tesis edilmiş, aynı cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi gibi bu derneğimizin de bir kuruluş felsefesi, hedefi var.
CAFERİDER devlet nezdinde ve dünya kamuoyunda bu ülkede Caferinin varlığını tescil eden bir dernek olması hasebiyle çok önemli bir dernektir. Caferider az bir iş görmüyor varlığı tek başına dünyada ve ülkemizde Caferi topluluğu vardır başlı başına bir misyonu üstlenmiştir.
Mektebimize yönelik, inancımıza yönelik zararlı eylem ve söylemlere karşı tedbir almak, zararları mektebimizden ve camiamızdan olabildiğince uzak etmek, def etmek birinci hedefimiz. Anayasadan ve hukuktan kaynaklanan haklarımızı da celp etmek, kazanmak, kazandırmak, mahrumiyetten kurtarmak. Yenilen haklarımızı, verilmekte imtina edilen haklarımızı alma mücadelesini yasal zeminde vermek ve bunu yaparken de milli birliğimize, toprak bütünlüğümüze zarar vermeden bu işi yürütmek ana hedeflerimiz arasındadır.” dedi.
Seçim sonrasında katılımcılara dernek merkezinde yemek ikram edildi.
 
CAFERİDER Yeni Yönetim Kurulu
 
01 Hasan BABUR
02 Ahmet GÜNEŞ
03 Rıza Göleli
04 Haydar FİDANBOY
05 Taner KIRHAN
06 Hüseyin ATAM
07 Kublay BUDAK
08 Tekin AKDAĞ
09 Ahmet ATABEY
10 Mehmet TUNCAY
11 Hüseyin Ali ŞAHİNTEKİN
12 Yaser PARLAK
13 İbrahim BUYRUK
14 Şükrü DEDE
15 Engin ÖZAYYILDIZ
 
CAFERİDER Denetleme Kurulu
01 Suca KAÇAN
02 Himmet BAYDEMİR
03 Navruzali ÜNLÜ
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-02-2024 10:52 - 871 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım