Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye ve İran
Şirali Bayat

  1979 İran İslam devriminden önce dünyada iki hakim ideoloji vardı. Sağ denilen emperyalizm ve sol denilen kominizim. İran devrimi bu iki batıl inanç ve ideolojiye karşı yapılmış derin kökleri olan ilahi; yani temeli tevhit, nübüvvet, meâd, adalet ve imamete dayanan her türlü zulüm ve zorbalığı reddeden, Allah’tan başka sizin efendilerinizin de önünde baş eğmeyen İslami ve kur’ani bir devrimdir. Bunun en bariz şahidi İmam Humeyni’nin ‘ne doğu ne batı İslam cumhuriyeti’ ilkesiyle her ikisistemi reddetmesi ve İslam cumhuriyeti diye bütün dünyaya haykırışıdır.

Halen bu devrime zahiri başka, niyetleri başka diyenlere soruyorum.

   1- Resulullah’ın pak zevceleri Ümmül-müminine dil uzatıldığı zaman Salman Rüştü’ye ölüm fetvası vermek mi? Başka terennümdür?

    2- Birçok İslami ve gayri İslami ülkede milyonlarca insanın vampir gibi kanını içen zalim ve zorba Amarika’ya boyun eğmemek mi başka terennüm dür?

     3-Bütün Sünni yöneticiler İsrail’e teslim olup boyun eğerken Kudüs bütün İslam aleminin sorunudur deyip mübarek Ramazan ayı’nın son cumasını Kudüs günü olarak ilan eden İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni’nin yaptığı bu davranış mı başka terennüm dür?

   4-Sünni Filistin’e sahip çıkmak mı başka terennüm dür?

    Dillerde İslam terennüm ediliyor ama gönüllerde başka şarkılar okunuyor yakıştırması sözüm ona istiklalini, istikbalini, istihbaratını, ekonomisini, kültürünü, petrolünü, Siyonist-emperyalistlere emanet eden; toprağını ecnebilere satan sözde Müslüman Arap ve... Ülkelerine yakışır.

     Amerika’ya uşaklık yapanlar onlardan medet umanlar, haçlılara uyarak İslam toprakların da fitne çıkaranlar Şii’de olsa Sünni’de olsa haindir ve hainlerin İslam hukukunda cezaları bellidir. İran İslam cumhuriyeti hiç bir zaman Suriye’de ki hainlerden yana olamaz asıl o zaman onların İslami sorgulanır. Bunun Sünnilikle, Şiilikle alakası yoktur. Tevhidi ve Muhammedi dinin gereğidir.

    İran İslam Cumhuriyeti ezilen, öldürülen, hakları çiğnenen Filistin’deki Sünnî Müslümanlardan yana tavır koymuş dünyayı karşısına alma pahasına bu şanlı ve onurlu mücadelesini yıllardır sürdürmüştür.

    Eğer Suriye’de ki sözde Müslüman Sünniler bütün Müslümanların düşmanı olan Siyonist-emperyalistlere karşı ayaklanmış olsaydı Filistin’de olduğu gibi kesinlikle İran İslam Cumhuriyeti onların yanında yer alırdı.

 Ama siz: hepimiz Amerika’ya, İsrail ve Avrupalı haçlılara teslim olduk, İran İslam Cumhuriyeti de teslim olsun diyorsanız İran İslam Cumhuriyeti hiç bir zaman bu onursuzluğu göstermeyecektir.

    Sahiden Suriye’deki Müslüman dediğiniz bu satılmışların yıllardır topraklarının bir kısmı İsrail’in işgali altında değil miydi? Bunların düşmana karşı ayaklanıp topraklarını kurtarmaları gerekmez miydi? 

    Bunlar onur ve haysiyet sahibi, vatan ve milletini seven bir Müslüman olsaydılar düşmanı vatanlarından çıkarırlardı. Bunu yapmadıkları gibi düşmana karşı onurlu bir duruş sergileyen devlete ve halka karşı ayaklanmış, bütün Suriye işgal edilsin diye para karşılığı silahlı çeteler oluşturup, köyleri basıp insanları katledip bunu da devletin üzerine yıkmışlardır.

     Devlette güven ve asayişi tesis etmek için çetelerin peşine düşüp yardım ve yataklık yapanları cezalandırdığı zaman Suriye hükümeti Sünni Müslümanları katlediyor diye çığırtkanlık yapıyorsunuz.

Ayıp beyler ayıp!

   Emperyalistlerin Ortadoğu planına maşa olmayın. Müslüman olmanın gereği bu olmasa gerek.  Öte yandan yıllardır terörle mücadele eden Türkiye bu işleri çok iyi bilir. Aynı suçlama ve manzaralarla yıllardır karşı karşıya değil miyiz? İnsan hakları ihlalinden dolayı kaç defa mahkûm olup tazminat ödenmiştir.

    Türkiye’de Kürt halkını devlet katlettiyse Suriye’de ölenleri de Esat öldürüyor demektir. El-İnsaf Ulu derede öldürdüklerinizin kanı kurumadan hemencecik kendi ayıbınızı unutup başkalarına saldırmanız, hak ve hukuktan, insan haklarından yasadan bahseden bir ülke olarak kanun kaçaklarına yardım ve yataklık yapmanız anlınıza sürülmüş büyük bir kara leke olarak kalacaktır.

     Daha dün Irak işgalinden dolayı bir milyon kişinin öldüğünü yüzlerce kadın ve kızın namusunun kirletildiğini söyleyen başbakan bir an evvel Suriye’nin de işgal edilmesi ve Irak benzeri olayların yaşanması için bazen NATO’yu bazen de birleşmiş milletleri göreve çağırıyor. İşgal gerçekleşirse bu vebali nasıl taşıyacağını merak ediyorum.

    Herkes bilsin ki Bedir, Hayber ve Uhud kahramanlarının ruhunu taşıyan yiğitler Merhebleri ve Amr.b. Abduved’leri toprağa gömecektir.

***

Peki Amerika’yla işbirlikçi olmak İslami mi? Müslümanlık mı?..

-Bu gün bütün Müslümanları, Yahudi ve Hıristiyanlar karşısında Muhammedi bir duruş sergileyip, satılmış silahlı çeteleri değil Suriye hükümetini desteklemelidir.

-Bahreyn'de ki Şiîler Suriye’deki sözde Sünniler gibi Siyonist ve emperyalistlerin isteği üzerine ayaklanmış olsaydılar.  İran İslam Cumhuriyeti asla onları desteklemezdi,

-Suriye'de yüzde seksen Sünnî çoğunlukrejime karşı da değildir. Milyonlarca Sünni Esad rejiminin yanındadır. Bunu siz de iyi biliyorsunuz.

-Müslümanlık Amerika’nın siparişiyle fitne çıkarmak mıdır?

-İran İslam Cumhuriyeti'nin Suriye ile ilgili tutumu İslam’cadır? Amerikan’ca, Siyonist’çe olmadığı için eleştiri bombardımanına tutuyorsunuz!

-Esad rejiminin hiçbir zaman meşruiyeti olmamıştır, diyenler aynı şeyi neden Suudi Arabistan’a, Katara, Bahreyn’e söylemiyorlar?

-Para ve silahı kesin kan akması dursun. Sizin verdiğiniz eğitim ve silahla orada kadınlar, çocuklar, ihtiyarlar, silahsız siviller vahşice katlediliyor.

-İslam dinini mezheple sınırlayan siz değimlisiniz? Şia, Sünni fitnesini bütün bölgede organize eden sizlersiniz.

-Bir ülkeyi karıştırmak Adalet ve insaf mı?

-Suriye'de daha dün serbest seçimler yapıldı ve halkın oylarıyla birçok Sünni ve Alevi parlamentoya seçildi ve değişiklikler yapıldı. Dış mihraklar elini çekerse halk kendi kaderini tayin edecektir.

Diyorum ki;

-Evet, Nusayrî azınlık, Amerika ve İsrail’e uşaklık yapan çoğunluktan daha iyidir.

 Şiî uleması ben Allah’a ve Resulüne inanıyorum diyen bütün Müslümanları din kardeşi olarak görür hiç bir siyasi endişe de taşımaz.

Haçlılarla dirsek temasına girmeyen, onların oyuncağı olmayan, maşa olarak kullanılmayan Nusayrileri, satılmış sözüm ona Müslümanlara tercih etmek ve onları desteklemek İslam'a, Kur'an'a, Sünnet'e, Ehl-i Beyt yoluna uygun dur?

Amerika’nın sömürü, istismar ve işgal planının öncüsü olmak mı adalet ve insaftır?

Yapmayın haçlıları Suriye’ye davet etmeyin, Ne Sünni’ye ne de Alevi’ye  merhamet etmeyecek haçlıları Ümmete musallat etmeyin.?

Rüzgâr ekenler fırtına biçeceklerini akıl edemediler mi? Suriye'de Sünnî kıyımı yoktur, vatan hainlerini cezalandırma vardır. Otuz yıldır siz de aynı şeyi yapmıyor musunuz?

Şiî de olsa, Sünnî de olsa  zalime uyarak ülkede anarşi çıkartanlar,  asayişi bozanlar, kargaşa ortamı oluşturanlara karşıyız. Allah onları kahhar sıfatıyla kahretsin. Suriye’nin birlik ve beraberliği için çalışanları başarıya ulaştırsın.   

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-07-2012 13:39 - 3912 Okunma
Şirali Bayat yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ 14-04-2022 tarihinde eklendi
Sinema ve Medyanın Topluma Etkisi 11-01-2022 tarihinde eklendi
GADİR-İ HUM OLAYININ TANITIMI VE ARAŞTIRMASI KİTABI 08-10-2015 tarihinde eklendi
ALEVÎLİK NEDİR? ALEVÎ KİMDİR? 10-03-2015 tarihinde eklendi
Lübnan Gezi Notları -3 - 01-02-2013 tarihinde eklendi
Lübnan Gezi Notları -2- 16-01-2013 tarihinde eklendi
Lübnan Gezi Notları -1- 21-12-2012 tarihinde eklendi
Dimyat'a Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Olmak 22-08-2012 tarihinde eklendi
Suriye Kampanyası Büyük İsrail İçin 30-07-2012 tarihinde eklendi
Suriye ve İran 17-07-2012 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım