Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Yönetimine Karşı Savaşmak Haramdır
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2013 13:08 - 1009 Okunma

 Tunus Zeytune Mescidi İmamı, iki yılı aşkın bir süredir Arap ülkelerinde vuku bulan olayların bu ülkeleri parçalamak amacına hizmet ettiğini söyledi.

Tunusiye haber sitesine bir röportaj veren Zeytune Camii İmamı Hüseyin Abidi şöyle konuştu: İslam dini, Müslümanlara karşı savaşmayı haram kılmıştır. Gerçek cihat İsrail’e karşı savaşmaktır. Dolayısıyla bir Müslüman ülkesi olan Suriye’ye karşı savaşmak dinen caiz değildir. Suriye halkına karşı savaşmak için bu ülkeye giden kimseler günah işlemektedirler; onlar intihar suçu işleyerek hem dünyalarını hem de ahiretlerini karartmaktadırlar, varacakları nihai nokta ise cehennemdir.

Şu bir gerçektir ki Suriye’de bu ülkenin yönetimine karşı savaşanlar, İslam’a en ağır darbeyi vurmaktadırlar. Kurân’a göre fitne, adam öldürmekten daha kötüdür. Suriye yönetimine karşı savaşanlar hem adam öldürmekte hem de İslam dini içinde mezhep fitnesi ateşini yakarak bu yüce dinin izzetine ağır darbe indirmektedirler.

Şeyh Abidi sözlerine şöyle devam etti: Ben buradan, Suriye yönetimine karşı savaşmak için giden gençlerimize sesleniyorum: Ey emperyalistlerin oyuncağı olmuş ve aldatılmış gençler! Suriye’de savaşmak yerine neden kendi ülkeniz olan Tunus’u inşa etmekle uğraşmıyorsunuz?! Neden Amerika ve İsrail’in arzularına hizmet ediyorsunuz?! Yaptığınız bu işin dünyanıza ve ahiretinize zarar verdiğini hiç düşünmüyor musunuz?

Arap ülkelerinin ortak düşmanı küresel emperyalizmdir. Nato, Arap ülkelerini küçük lokmalara dönüştürüp yutmak için ağzını sonuna kadar açtığı halde henüz Araplar sadece sömürgecilerin yaptıklarını izlemekle yetiniyor ve onların arzularına hizmet edecek işler yapıyorlar.

Şeyh Abidi, Tunuslu kızların “cihat nikahı” adı altında Suriye muhalifi güçlerin yanında yer almalarının da şer-i açıdan caiz olmadığını söyledi ve dedi: Bu, gayr-i meşru bir harekettir ve İslam asla böyle bir şeyi caiz görmez.

Daha önce de Tunus Baş müftüsü Osman Bittih yayınladığı son açıklamada sadece Siyonist İsrail’e karşı savaşın vacip olduğunu ve Suriye yönetimine karşı yapılan savaşa “cihat” denilemeyeceğini belirtmişti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-05-2013 13:08 - 1009 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım