Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Moskova, Amerika’nın Esad’ı Devirme Planını Bozuyor
Siyasi Konular Uzmanı Keith Preston, Amerika’nın Rusya’yı Suriye’den çıkarmaya çalıştığını ve Amerika’nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı devirme planında Rusya’yı büyük bir engel olarak gördüğünü ifade etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2016 10:23 - 699 Okunma
Attackthesystem Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Keith Preston Amerika’nın IŞİD ile mücadele adı altında yürüttüğü savaşta giderek artan sivil kayıplarına tepki göstererek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Keith Pretson konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
“Amerika Ordusu 2014’ten itibaren, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD’in mevzileri dediği bölgelere düzenlediği hava saldırısında yüzlerce sivilin öldürüldüğünü itiraf etti. En yeni olay da 18 Temmuz günü Amerika’nın Halep’te Menbec bölgesine düzenlediği hava saldırısında 20 sivilin hayatını kaybetmesiyle yaşandı.
 
Suriye’nin bu özel durumunda dikkat çeken husus sivillerin öldürülmesi değil, bu konuda şahsa münhasır bir durum yok. Burada önemli olan olayın gerçekleştiği jeopolitik ortamı anlamaktır.
 
Washington Rusya’dan, El-Kaide’nin müttefiki olan El- Nusra’nın mevzilerini bombalamayı durdurmasını istemiştir. Rusya 2014 yılından itibaren El-Nusra ve IŞİD gibi Suriye’de bulunan diğer teröristlerinin mevzilerini bombalamaktadır.
 
Washington’un Rusya’dan bu isteği, kendisinin bölgedeki askeri varlığını arttırmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Bu eylem, Moskova ve Washington’un Suriye’deki çatışmalarda tamamen zıt hedefler peşinde olduğunu göstermektedir.
 
Rusya, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a terörizm karşısında bir kale gözüyle bakıyor ve Ruslar bu hükümetin sabit kalmasını istiyorlar. Amerikalılar ise daha çok Suriye hükümetinin devrilmesinin ilk hedefleri olduğunu düşünüyorlar.
 
Washington’un bu eyleminin nedeni, Beşşar Esad’ın Ortadoğu’da Suriye’nin müstekbir Amerika’nın kontrolüne girmesine karşı olmasıdır. Bu durum Suriye’nin, Suudi Arabistan, İsrail ve Washington’un diğer müttefik ülkelerinin rakibi olarak tasvir edilmesine neden olmuştur.
 
Amerika Rusya’nın, Esad’ın ortadan kaldırılmasına hizmet ettiğini düşündüğü terörist gruplara yönelik saldırılarına karşı çıkıyor ve Rusya’nın Esad’ın devrilmesini engellemesinden hoşlanmıyor.
 
5 yıldan fazla süredir Suriye’de devam eden savaşta yaklaşık 470 bin kişi öldü ve 1.9 milyon kişi de yaralandı.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2016 10:23 - 699 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım