22-07-2016 tarihinde eklendi
Moskova, Amerika’nın Esad’ı Devirme Planını Bozuyor
Siyasi Konular Uzmanı Keith Preston, Amerika’nın Rusya’yı Suriye’den çıkarmaya çalıştığını ve Amerika’nın Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ı devirme planında Rusya’yı büyük bir engel olarak gördüğünü ifade etti.

Attackthesystem Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Keith Preston Amerika’nın IŞİD ile mücadele adı altında yürüttüğü savaşta giderek artan sivil kayıplarına tepki göstererek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Keith Pretson konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
 
“Amerika Ordusu 2014’ten itibaren, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD’in mevzileri dediği bölgelere düzenlediği hava saldırısında yüzlerce sivilin öldürüldüğünü itiraf etti. En yeni olay da 18 Temmuz günü Amerika’nın Halep’te Menbec bölgesine düzenlediği hava saldırısında 20 sivilin hayatını kaybetmesiyle yaşandı.
 
Suriye’nin bu özel durumunda dikkat çeken husus sivillerin öldürülmesi değil, bu konuda şahsa münhasır bir durum yok. Burada önemli olan olayın gerçekleştiği jeopolitik ortamı anlamaktır.
 
Washington Rusya’dan, El-Kaide’nin müttefiki olan El- Nusra’nın mevzilerini bombalamayı durdurmasını istemiştir. Rusya 2014 yılından itibaren El-Nusra ve IŞİD gibi Suriye’de bulunan diğer teröristlerinin mevzilerini bombalamaktadır.
 
Washington’un Rusya’dan bu isteği, kendisinin bölgedeki askeri varlığını arttırmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşmiştir. Bu eylem, Moskova ve Washington’un Suriye’deki çatışmalarda tamamen zıt hedefler peşinde olduğunu göstermektedir.
 
Rusya, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a terörizm karşısında bir kale gözüyle bakıyor ve Ruslar bu hükümetin sabit kalmasını istiyorlar. Amerikalılar ise daha çok Suriye hükümetinin devrilmesinin ilk hedefleri olduğunu düşünüyorlar.
 
Washington’un bu eyleminin nedeni, Beşşar Esad’ın Ortadoğu’da Suriye’nin müstekbir Amerika’nın kontrolüne girmesine karşı olmasıdır. Bu durum Suriye’nin, Suudi Arabistan, İsrail ve Washington’un diğer müttefik ülkelerinin rakibi olarak tasvir edilmesine neden olmuştur.
 
Amerika Rusya’nın, Esad’ın ortadan kaldırılmasına hizmet ettiğini düşündüğü terörist gruplara yönelik saldırılarına karşı çıkıyor ve Rusya’nın Esad’ın devrilmesini engellemesinden hoşlanmıyor.
 
5 yıldan fazla süredir Suriye’de devam eden savaşta yaklaşık 470 bin kişi öldü ve 1.9 milyon kişi de yaralandı.”
http://caferider.com.tr/moskova-amerikanin-esadi-devirme-planini-bozuyor_h17325.html