Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kör taassup böyle bir şey!!
Kasım Alcan

Arap kışı tüm Ortadoğu’yu bir belirsizliğin içine sokarken, Suriye’nin tam anlamıyla bir harabeye dönüşmesine neden alkış tutuluyor sorusu bir hayli önem taşıyor. Hem eli tespihliler hem eli silahlılar batının bu bölgeyi yeniden şekillendirmeye çalıştığı hususunu anlamamakta ısrar ediyor.

 ABD Ulusal İstihbarat Şefi James Clapper, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın devrilmesi durumunda Suriye’nin ortadan kalkacağını, bu ülkenin coğrafik konumla etnik ve dini kimlik temelinde bölüneceğini, radikal İslamcıların da bölgede başlıca aktif güç haline geleceğini dile getirdi.

ABD Ulusal İstihbarat Şefi James Clapper, Suriye krizinin geleceğiyle ilgili tahminlerini ABD Kongresi İstihbarat Komitesi’ne aktardı. Konuşmasında Suriye muhalefeti saflarındaki radikal İslamcı gruplara özel dikkat çekti. Clapper, aşırı İslamcıların Suriye’nin 14 eyaletinden 13’ünde faaliyet gösterdiğini söyledi. Muhalefet saflarında bölünmüşlüğün giderek arttığı konusunda da uyardı. Bu durumun, isyancıların Esad rejimini yenilgiye uğratması durumunda ülkenin bölünmesinin başlıca nedeni olacağını da sözlerine ekledi.

İngilizlerin eliyle oluşturulan Suudi-Katar destekli Vehhabi, Selefi, El- Kaide canavarı İslam dünyasını yutarak büyüyor. Bu canavar ABD ve batının elindeki en meşru en paha biçilmez bahane. Müslüman’ı yok etmenin, Müslümanlar arasında derin uçurumlar yaratmanın en kolay yolu bu canavarın vesilesiyle hayat buluyor.

  11 Eylül saldırısının ardından bu çıplak hakikat, ABD’nin en meşru müdahale silahıdır. Özgür siyaset güden tek Arap ülkesi olan Suriye’yi de işte bu canavarın eliyle parçalatmak istiyor. Görünürde derme çatma insanlardan oluşturulan Suriye muhalefeti işin vitrin tarafı, aslında bütün destek bu canavarlaradır.  

  1980’li yıllardan beri batı bu politikayı izliyor. Canavarları kendi politik amaçları doğrultusunda kullanıyor. Batı, Esad’ın devrilmesiyle Suriye’nin Ortadoğu haritasından silineceğini, İsrail hilalinin oluşacağını, güvenliğinin garanti edileceğini ve İran’a daha kolay saldırabileceğini umuyor.

POP’u uygulamaya koyanlar bu kadar açık ve net konuşurken, zihinlerine El-Kaide-Selefi-Taliban virüsü bulaşanlar, Batı - Suudi Arabistan ve Katar'la   birlikte yürüttüğü kirli medya savaşıyla, Suriye  konusunda  doğruyla yanlışı ayırt etmekte zorlanan ve gördüğü yalanlara inananlar da bilmeden bu kanın vebaline alkış tutuyor, destek veriyorlar. Diğer yandan da ABD ve batıya hoş görünmek için eli kalem tutan yazar ve çizerler de bu kervana katılıyor. Geriye kalanlarsa yani büyük fotoğrafı görüp, aklıselim hareket edenlerse Esad’cı damgasını yiyorlar. Bir de kendi dininden, inancından bihaber, Sünniliği de kafir gören bu el- Kaide , Selefi, Taliban anlayışının dalgasına kapılanlar da "kafirler ölüyor, öldürün" diye tempo tutup dua ediyorlar..  

Irak’ta, Pakistan’da  bu canavarların silahıyla katledilen insanlara yönelik yukarıda saydığımız cinslerin, Boston’daki ne olduğu belirsiz saldırıya gösterdikleri hassasiyeti, burada hayatları söndürülenlere karşı göstermemeleri de bunun en açık kanıtıdır.

Ancak Allah’ın da bir hesabı var elbet.. O tez hesap görücüdür, azizdir hakimdir, kahhardır..

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-04-2013 10:03 - 2459 Okunma
Kasım Alcan yazarın diğer yazıları [ Tümü ]
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun 11-06-2014 tarihinde eklendi
Özgür İslami Medya 02-06-2014 tarihinde eklendi
Küfre hizmet eden, Kutsal Cihad 06-05-2014 tarihinde eklendi
İmam Hasan Askeri'nin (as) Mektubu 09-01-2014 tarihinde eklendi
Selam olsun Şah-ı Şehidan İmam Hüseyin'e (as) 04-11-2013 tarihinde eklendi
BOP'un bize karşı açtığı bu savaş "Bizim Savaşımızdır" 09-09-2013 tarihinde eklendi
Kardavi ve Türkiye'de Vahabi Tehlikesi 04-09-2013 tarihinde eklendi
Sırtını zalimlere dayayıp demokrasi çağrısı yapanlar 14-08-2013 tarihinde eklendi
İslam 'cı' lar size ne oldu? 30-05-2013 tarihinde eklendi
Seni yakacağız mesajı!! 02-05-2013 tarihinde eklendi
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım