Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Ahmedinejad’dan Obama’ya Mektup
İran’ın dokuzuncu ve onuncu dönem Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerika Başkanı Barack Hüseyin Obama’ya bir mektup yazarak nasihatte bulundu ve ABD tarafından el konulan yaklaşık iki milyar dolarlık İran İslam Cumhuriyeti’ne ait malvarlığının tamamının verilmesini istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-08-2016 12:03 - 615 Okunma
Ahmedinejad tarafından Obama’ya hitaben kaleme alınan ve bugün Tahran’daki İsviçre Büyükelçiliği’ne teslim edilen mektup şu şekilde:
 
“Bismillahirrahmanirrahim”
 
Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam Hatem’ul Enbiya Hazreti Muhammed (saa)’e ve onun pak Ehli Beyti’ne ve bütün Peygamberlere olsun.
 
Sayın Barack Obama
 
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı
 
Siz; halkın Amerika’da onlarca yıldır süren hükümetlerin diktatörlüğüne ve politikalarına olan bütün itirazına ve hoşnutsuzluğuna rağmen değişim, politikaları ve davranışları düzeltmekte kararlı olduğunuz, halkın haklarını resmi olarak tanıyacağınız, toplumun bağımsızlığına ve kültürüne saygı göstereceğiniz sloganlarıyla Amerika hükümetinin başına geçtiniz.
 
Sizin İran halkı ile ilişkileri düzelteceğinize, Amerika hükümetlerinin İran halkına karşı yaklaşık 60 yıldır gerçekleştirdiği zulüm ve tehditleri telafi edeceğinize dair açık ve yazılı olarak verdiğiniz sözler maalesef her ne sebeple olursa olsun gerçekleştirilmedi ve eski düşmanca politikalar başka bir formda yine devam etti.
 
Sizin başkanlığınız döneminde geçmişin telafi edilmesi bekleniyordu ya da en azından İran halkına karşı yeni bir zulmün gerçekleşmesinin engelleneceği düşünülüyordu. Ama birçok olay yaşandı ve ben bu olaylardan sadece son zamanlarda yaşanan bir tanesine değineceğim.
 
9 Temmuz 2014’ta Amerika Mahkemesi asılsız bahanelerle ve hiçbir geçerli delil bulunmaksızın İran halkının yaklaşık iki milyar dolarlık malvarlığına haksız bir şekilde ve zorbalıkla el konulması kararını çıkardı ve 20 Nisan 2016’da da Amerika Adalet Bakanlığı bu kararı onayladı ve malvarlıklarına el koydu. Alınan bu karar İran halkının genelinin tepkisine ve protestolarına neden oldu.
 
İran halkı, uluslararası hukuka aykırı ve tüm normlar dışında, sizin başkanlığınız döneminde, hem de başkanlığınızın son dönemlerinde alınan bu kararın, şahsınız tarafından en hızlı şekilde giderilmesini ve İran halkının hakkının savunulmasını ve bu malvarlıklarının tamamının geri iade edilmesini ve verilen zararın tazminatının karşılanmasını istemektedir.
 
İran halkının yağmalanan tüm haklarının yeniden alınacağına inansak ta, ben size yumuşak bir dille nasihatte bulunuyorum, bu kara lekenin, siyah noktanın ve acı olayın tarihte iki ülke arasındaki tek taraflı ve eşitsiz ilişkilerde sizin adınıza yazılmasına izin vermeyin.
 
Benim bu mektubumun siyasi bir boyutu bulunmamaktadır ve bu mektubu sadece insani hukuk çerçevesinde ve halkımın hakkını savunmak adına yazmış bulunmaktayım. Eğer siz bu mektubu siyasi bir bakış ve düşünceyle okuyacak olursanız, sadece bu mektubu yazanın açısından yeniden okumanız gerekmektedir.
 
Bütün milletler için en içten sağlık ve esenlik dileklerimle.
 
İran halkının hizmetkârı
 
Mahmud Ahmedinejad
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-08-2016 12:03 - 615 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım