Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Zeynebiye'de 2 Muharrem!
CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, Kanal 12 Tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” paneli, 8 Temmuz Pazartesi 2 Muharrem akşamı binlerce Ehl-i Beyt dostunun katılımıyla başladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-07-2024 14:11 - 295 Okunma
Zeynebiye'de 2 Muharrem!
 
CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği, Kanal 12 Tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” paneli, 8 Temmuz Pazartesi 2 Muharrem akşamı binlerce Ehl-i Beyt dostunun katılımıyla başladı.
Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Yazar/Senarist Ahmet Turgut ve İlahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır’ın konuşmalarını dinlediler.
Yazar/Senarist Ahmet Turgut panelde yaptığı konuşmasında, “Hüseyin Efendimiz haricindeki etkin şahsiyetler, Yezid gibi birine biat ederlerse dinlerini satmış olmaktan korkuyorlardı. Oysa Hz. Hüseyin efendimiz, Yezid gibi birine biat etmiş olsaydı, sadece kendi dinini değil, topyekûn ümmetin dinini satmış olurdu maazallah. Niye?
 
Zira Peygamber Efendimiz “Hüseyin bendendir, ben de Hüseyin’denim” buyurmuştu. Hz. Hüseyin’in Peygamberimizden olması gayet açık. İmam Hüseyin soy, ilim ve hidayet olarak Resulullah’ın varisidir. Şuurunu ve ahlakını Resulullah’tan almıştır. Peygamberimizin “Ben de Hüseyin’denim” buyurması, “O’nun vereceği kararların altına aynıyla imza atacağını” bildiriyor. 
Evet, bundan sebep Hz.Hüseyin maazallah Yezid’e boyun eğecek olsaydı, Peygamber Efendimizin tebliğ ettiği din tanınmayacak hâle gelirdi. Böylesi bir sorumluluğun sahibi olan Hz.Hüseyin, başkalarının yaptığı gibi ödüllere kanarak veya tehditlerden korkarak Yezid’e biat edemezdi. Etmedi nitekim.” dedi.
 
Turgut’un ardından panelde konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, “Tabiata hiç kimse kanun koyamadığı gibi yüce Allah’ın dinine hiç kimse koyamaz. Bizler Allah’a tam teslim olmak zorundayız. Dinimizi çok iyi ögrenip, kavramamız lazım. Günümüzde bütün dünyada İslam’a çok büyük bir yönelim var.” dedi.
 
Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Kur’an-ı Kerim’in oğlu, Muhammed’in oğlu, Hz. Ali’nin oğlu İmam Hüseyin (a.s) Yezid’e bütün mezalimlerini onaylayarak aleni bir şekilde  biat etseydi, işte o zaman İslam’ın Fatiha’sı okunurdu. İmam Hüseyin (a.s) bu savaş olmasın diye Allah’ın evine de sığındı, orada da rahat bırakmadılar. Kabe’de İmam Hüseyin’e (a.s) babası İmam Ali (a.s) gibi suikast düzenleyecektiler. İmam Hüseyin’e (a.s) sadece Kufe’den davet gelmişti. Ama sonra onlar da verdikleri sözleri tutmadılar. O kurbangahda Fırat nehrine yakın olmasına rağmen O’nu çöle mahpus ettiler. Kurda kuşa helal olan Fırat’ı, Al-i Muhammed’e yasak etmişlerdi.” dedi.
 
Konuşmaların ardından panelde Ehl-i Beyt dostları, Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.
Panel, Kanal 12 TV’den canlı olarak yayınlandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-07-2024 14:11 - 295 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım