Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yüzbinler Hz Huseyin’e (as) Lebbeyk Dedi (FOTO)
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Evrensel Aşura Matem Merasiminin adresi İstanbul Halkalı oldu. Halkalı'da toplanan yüz binlerce insan Hz. Hüseyin'in yasını tuttu, mersiyeler ile göz yaşı döktü. Sabah saatlerinden itibaren törenin düzenleneceği alana akın insan seli, cadde ve sokakların kapanmasına neden oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2017 15:55 - 3259 Okunma
İSTANBUL- 30 Eylül 2017- Cumartesi Efendimiz’in (s) sevgili torunu İmam Hüseyin (a) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1378. yıl dönümünde törenlerle anıldı.
CAFERİDER Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği  tarafından Halkalı’da düzenlene Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce kişi katıldı.
Hz. Muhammed’in (s) iki büyük emaneti Kur’an-ı Kerim ve Ehl-i Beyt’e bağlılıklarını ifade etmek için bir araya gelen Müslümanlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Âlemlere Rahmet Efendimiz’in (s.a.a) ağladığı gün için gözyaşları sel olan Müslümanlar, peygamberlerinin matemine ortak oldular.
Hüseyin âşıkları, İslami ve insani değerler için canını ve 71 cananını feda eden imamları ile olan biatlerini “Lebbeyk Ya Hüseyin” diyerek bir kez daha tazelediler.
Sunumunu Ali Demirtekin'in yaptığı Kerbela Şehitlerinin 1378. yıldönümü anma töreni,  Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Matem merasimini organize eden CAFERİDER adına selamlama konuşmasını CAFERİDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıç gerçekleştirdi.
Kılıç şunları söyledi: “Değerli Ehl-i Beyt dostları Hicri 1378 yıl önceki Muharrem ayı’nın onuncu günü olan Aşura gününde, Fırat nehrinin kenarında Kerbela denen yerde,  Hz. Peygamber’in (s.a.a) emaneti olan Ehl-i Beyt mensupları, başta Hz.Hüseyin (a.s) olmak üzere ailesi, efradı hatta 6 aylık çocuğu dahi, hilafet makamını gasbeden Yezid tarafından katledilmiş, Peygamber hanedanı kadınlar esir edilmiştir.
 
O günden beri Şii’siyle Sünni’siyle Müslümanlar için Muharrem bir yas ayı, Aşura bir yas günü olmuştur. Sadece Müslümanlar için değil Hz.Hüseyin’in neden katledildiğini bilen, Kerbela’yı anlayan, gönül ve vicdan sahibi her insan için Aşura bir matem günü olmuştur.” dedi.
 
Törene katılan Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır da bir konuşma yaptı. Akbayır şunları söyledi: “Bugünün de bizim için o günlerden bir farkı yok değerli kardeşlerim. Hz. Hüseyin'in şehadete intikal ettiği bugün de bizim için birlik günüdür, ikilikten kurtulma günüdür, dayanışma günüdür, paylaşma günüdür. Matemleri bir olan, ortak olan bir milletin geleceği de, idealleri de, bu coğrafya üzerindeki kaderi de birdir, beraberdir ve ortaktır. Biz birbirimize ayrı gayrı gözlerle bakamayız. Sadece bizde değil, komşularımızda yangın varsa onları da söndürmek zorundayız. Yangının üstüne benzinle değil, su ile gitmek zorundayız." diye konuştu.
 
İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz Halkalı’da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’nde bir konuşma yaptı.  “Muharrem ayının manevi iklimine işaret ederek, aşura ile buluşmanın, tarihin derinliklerinden bugüne taşıyan büyük bir anlayışa sahip çıkmanın asaletine değindi. Her şeye rağmen acı ve sevinçlerin paylaşılmasının önemli olduğunu dile getiren Yılmaz, "Müslümanlar, Kerbela faciasını hiçbir zaman unutmayacaklar." dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Halkalı’da düzenlenen Aşura Matem törenlerine katıldı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu,” Müslümanların etnik kimlik ve inanç farklılıkları gerekçesiyle birbirlerine uyguladıkları zulme ve zulümden faydalanan kimi çevrelere karşı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu Cumhuriyetin, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin, tüm İslam dünyasının rehberi olmaya devam edeceğine inanıyorum”dedi.
 
ADALET SAVAŞINI VERİRKEN HZ.HÜSEYİN GİBİ OLMALIYIZ
” ‘Ali’den başka yiğit, Zülfikar’dan keskin kılıç yoktur’ derken; aslında kastedilenin bir savaş aracı olarak kılıcın keskinliği olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu; ” Kastedilen Hz Ali ve evlatlarının adaletidir. Hz.Ali ve evlatlarının tüm kararlarının hakkaniyetten ve adaletten yana olmasıdır.Yani İslam’dan ve onun sevgili Peygamberi Hz. Muhammed’in ilminden yana olmasıdır. Elde tutulan Zülfikar, doğruluk dürüstlük, yüksek ahlak ve adalet demektir. Zülfikar’da biz vardır, yiğitlik vardır. Kardeşlik vardır ve mutlak bir adalet vardır. Dolayısıyla bizler de adaletin savaşını verirken, şehit düşen Hz Hüseyin gibi olmalıyız. Eğer biz adilsek, adalet mücadelemizin bir anlamı vardır. Adalet konusunda buluşursak mücadelemiz büyür”diye konuştu.
 
AKILCI BİR YOL BULMALIYIZ
Günümüzde İslam dünyasının birlik ve beraberliği başaramadığını söyleyen  Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: Tüm amalarımızı, lakinlerimizi, fakatlarımızı geride bırakıp, İslam dünyasının şuanda sosyal, ekonomik ve kültürel geri kalmışlığına karşı ortak çözümler üretmeliyiz. Barış, adalet ve kardeşlik dini olan İslam’ın hüküm sürdüğü Coğrafya’daki kanın, gözyaşının, eşitsizliğin karşısında çaresizliğimizin üzerine soğukkanlıkla düşünmeli ve akılcı bir yol bulmalıyız.Beşeri ve Fenni bilimlerdeki üretimlerimizi artırmalıyız. İslam dünyasında öfkeyi değil, hoşgörüyü büyütmeliyiz.
ALLAH’IN BİZİ DİLSİZ ŞEYTAN KILMAMASI DİLİYORUM
” İnsanlık tarihinin en acı katliamlarından biri olan Kerbela, haksızlığa karşı göstereceğimiz cesaretin, zulme karşı kuracağımız umudun adıdır”diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:Unutulmamalıdır ki günümüzün Yezidleri karşısında sessiz kalanları, Tiranlar karşısında susmayı tercih edenleri, zulüm sahipleriyle bir olanları tarih yazmayacaktır. Tarih haksızlığa karşı dilsiz şeytan olmayanları yazmıştır ve yazmaya da devam edecektir. Allah’ın bizleri zulmün karşısında susturmamasını, dilsiz şeytan kılmamasını diliyorum. Müslümanların etnik kimlik ve inanç farklılıkları gerekçesiyle birbirlerine uyguladıkları zulme ve zulümden faydalanan kimi çevrelere karşı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu Cumhuriyetin, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin, tüm İslam dünyasının rehberi olmaya devam edeceğine inanıyorum…
 
CAFERİ-DER TARAFINDAN DÜZENLENDİ
CAFERİDER tarafından Yahya Kemal Bayatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Aşura Matem Merasimi düzenlenen törene, Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan ani rahatsızlığından dolayı katılamadı. CHP Grup Başkan vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, AK Parti ve MHP Milletvekilleriyle Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Küçük Çekmece Kaymakamı, Harun Kaya, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır ve şehit polis Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin de katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş törene gönderdiği mesajda ” Arzu etmeme rağmen aranızda bulunamadığım için üzgünüm”dedi. 
 
"Bize yakışan Allah'ın ipine sımsıkı yapışmak"
 
Evrensel Aşura Matem Merasimi Töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Özellikle meslek taassuplarına saplanıp dünyada yeni Kerbelalar oluşturmaya fırsat vermememiz gerekiyor. Müslümanlar birlikte Allah'ın ipine sarılarak birlik ve beraberlik içinde olduklarını göstereceklerdir. Çünkü bize yakışan Allah'ın ipine sımsıkı yapışmaktır. O ipi bırakıp onun bunun dediklerine yapışmaktan vazgeçmemiz gerekiyor" dedi.
 
Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, kerbela olayını anlatarak ve şehitlerini anarak, "Bu günlerde öteden beri yarım asırı aşkın yüreğimizdeki kanayan yara Filistin. Ona ilaveten Myanmar, Arakan, Yemen'de emperyalizmin adına bomba yağmuru altında katliam edilen çocuklar, kadınlar, yaşlılar, siviller. Gıda ve su kaynakları bombalanmakta. Bahreyn'de, Yemen'de, Suriye'de, Irak'ta islam coğrafyasının her yerinde zulme uğrayan bütün Müslümanları terör belasından, zalimlerin belasından kurtulmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Akan kan hep Müslüman kanıdır" diyen Özgündüz, "Irak'taki son gelişmeler noktasında gazi meclisimiz ne düşünüyorsa, hükümetimiz ne düşünüyorsa bugün biz de onu düşünüyoruz. Kan akmasın istiyoruz, herkesin aklını başına alması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
 
 “KÜRT DİNDAŞLARIM İSRAİL MAŞASI OLMAK İSTEMİYOR”
Törende konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de Kuzey Irak’taki referanduma değinerek,” Cumhuriyet hükümetimiz ne düşünüyorsa, biz de aynısını düşünüyoruz, kan dökülmesin istiyoruz” dedi. ” Biz Kerkük’ü verirsek, İstanbul’u da vereceğiz demektir” diyen Özgündüz,” Bunun detayını uygun platformlarda anlatırım. Ben ırkçı değilim, en az Kürt kadar Türk’ü de seviyorum. Allah birliğimizi bozmasın diyorum. İsrail’in maşası olmak istemiyor benim Kürt yurttaşlarım, dindaşlarım”diye konuştu.
 
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Gözyaşlarının sel olduğu programda, ‘Lebbeyk Ya Hüseyin’ denilerek, Peygamber Efendimizin (SAV) matemine ortak olundu. İstanbul’un dört bir yanından gelen Caferi vatandaşlar, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara ağlayarak eşlik etti. Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu da ‘Kerbela’nın Dolunayı’ adlı tiyatro oyununu sahneledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2017 15:55 - 3259 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım