Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yemenli Alimler: İslam ümmeti Amerika'nın bölgedeki varlığını sonlandırmalı
Yemen’de düzenlenen alimler toplantısında, Amerika’nın bölgeye müdahalesi ve saldırıları reddedildi ve İslam Ümmetinin Amerika’nın bölgedeki varlığını sonlandırmak için harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2020 08:52 - 1306 Okunma
Yemen’de Perşembe günü, Filistin, Lübnan, Suriye ve Yemen olmak üzere çeşitli ülkelerden alimlerin katıldığı ve konuşma yaptığı bir toplantı düzenlendi ve bu toplantıda bir kez daha Yüzyılın Anlaşmasına karşı çıkıldığı vurgulandı.
 
Bu toplantının kapanış bildirisinde, İslam Ümmeti alimlerinden, bu konudaki rol ve görevlerini yerine getirmeleri ve bu eylemlerin tehlikeleri hakkında uyarıda bulunmalarını istedi.
 
Bu bildiride, Siyonistler tamamen Filistin topraklarından çıkana kadar Filistin halkına olan destek vurgulandı ve şu ifadeler yer aldı: ‘Amerika ve İsrail mallarının boykot edilmesi ve Trump’ın planı karşısında durulması çağrısında bulunuyoruz.’
 
Yemen zirvesine katılan alimler, Siyonistlerle ilişkileri normalleştirmek için atılan adımları kınadılar ve “Barış, yalnızca işgalci olmayan ülkelerle mümkündür” açıklamasında bulundular.
 
Bu bildirinin devamında şu ifadeler yer aldı: (Ve Allah'ın, (kullanımı konusunda) sizi kaim kıldığı (vekil kıldığı) mallarınızı sefihlere vermeyiniz) ayeti doğrultusunda ümmetin mallarının Suudi Kralı Salman ve oğlundan ve Dubai Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid ve emsallerinden uzak tutulmasını istiyoruz.
 
Amerika'nın varlığını reddediyoruz ve ümmetin, Amerikan birliklerini çıkartmak için harekete geçmesi gerekiyor. Amerika'nın en son Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis ve arkadaşlarına düzenlediği suikast olmak üzere, bölgeye açık müdahalesini ve sürekli olarak yaptığı saldırıları kınıyoruz.’
 
Irak Alimler Birliği Başkanı Şeyh Halid Molla, Hamas’ın üst düzey üyelerinden Mahmud el-Zihar, Lübnan Müslüman Alimleri Birliği Siyasi İlişkiler Sorumlusu Hüseyin Gabris, Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hammud ve Suriye Baş Müftüsü Bedreddin Hassun da bu toplantıya katılan ve konuşma yapanlar arasındaydı. (Ajanslar)
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-02-2020 08:52 - 1306 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım