Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
UNİCEF: İsrail, Filistinli Çocuklara Uyguladığı Şiddete Son Vermeli
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu-UNİCEF iki Filistinli gencin geçen Cuma günkü gösterilerde Gazze Şeridi’nde öldürülmesine tepki olarak Filistinli çocuklara karşı sergilenen şiddete son verilmesini istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-02-2019 13:21 - 632 Okunma
14 ve 17 yaşında olan iki genç Filistinli geçen Cuma günü Gazze Şeridi’nin doğusunda gerçekleşen Geri Dönüş Gösterilerinde işgalci Siyonist Rejim askerleri tarafından şehit edildi. Uluslararası Çocuk Hakları Konvansiyonuna göre 18 yaş altı  çocuk sayılır. Bu yüzden Birleşmiş Miilletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu-UNİCEF bu cinayetlere tepki göstermiştir.
 
Filistinli çocuklar Siyonist İsrail’in en önemli kurbanlarından biridir. Bu cinayetler ise ruhsal ve fiziksel olarak iki şekilde gerçekleşmektedir. Öldürülmek, yaralanmak, sakatlanmak ve avare olmak Filistinli çocuklara karşı işlenen fiziksel cinayetlerdendir.
 
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi(OCHA), geçen yıl 57 Filistinli çocuğun şehit düştüğünü ve 18 yaş altı 7 bini aşkın çocuğun  da yaralandığını bildirdi. 2019 yılının başlangıcından günümüze kadar 4 Filistinli çocuk çakma Siyonist İsrail Rejimi askerleri tarafından şehit edildi. Buna ilaveten ırkçı rejim cinayetlerinden dolayı avare duruma düşen Filistinlilerin büyük bir bölümünü de çocuklar oluşturmaktadır.
 
Siyonist İsrail Rejiminin Filistinli çocuklara karşı işlediği fiziksel cinayetler açık bir şekilde görülmektedir. Ancak ruhsal ve psikolojik boyutları daha az görülmektedir. Ebeveynlerinin veya aile bireylerinin kaybedilmesi, eğitimden mahrum kalmak, kamplarda yaşamak, savaştan kaynaklanan psikolojik bozukluklar, uygun olmayan sağlık durumu ve açlık gibi sorunlar ve bunların etkisi Filistinli çocukların Siyonist Rejim cinayetlerinden aldığı ruhsal ve psikolojik zararların sadece bazılarıdır.
 
Bunun yanı sıra 2008’den beri dünyaya gelen her Filistinli çocuk günümüze kadar üç savaş görmüştür. Bu savaşların yanı sıra her gün yapılan bombardımanlar ve geçen Kasım ayındaki 44 saatlik savaşına da değinilmesi yerinde olacaktır.
 
Böyle bir durum yaşanırken UNİCEF de Filistinli çocuklara karşı işlenen fiziksel ve ruhsal cinayetleri şu şekilde açıkladı :” Artık çocuklara karşı işlenen şiddet eylemlerinin sona ermesi zamanı gelmiştir. Uzun yıllardan beri Filistinli çocuklar sadece fiziksel açıdan değil, ruhsal ve psikolojik açıdan da büyük zararlara uğramışlardır.”
 
Gazze Şeridi’nin 2006 yılından beri çocuk katili Siyonist Rejim tarafından topyekun bir şekilde kuşatılması  Filistinli çocuklara savaştan bile daha kötü etkilere mal olmuştur.
 
Uluslararası kurumlar ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı Genel Sekreteri gibi şahsiyetlerin itirafına göre Gazze Şeridi bu kuşatmadan dolayı insani bir felaket yaşamaktadır.  Açlık ve hastalık bu insani felaketin bir bölümüdür. Filistinli çocuklar ise bu vahim durumdan en çok etkilenen kitle olarak  büyük zarar görmüşlerdir.
 
Son olarak üzerinde durulması gereken nokta ise,  UNİCEF gibi uluslararası kurumların sadece rapor hazırlama ve uyarma yetkisine sahip olduğu, fakat  çocuklara karşı işlenen cinayetler alanında caydırıcı ve önleyici güce sahip olmadıklarıdır. Önleyici ve caydırıcı güç ise Birleşmiş Milletler Günvenlik Konseyi tarafından uygulanabilir. Ancak Amerika’nın Siyonist Rejimi kesin bir şekilde desteklemesinden dolayı bu tür kurumlardan da Siyonist Rejmin cinayetlerine karşı bir karar çıkarılmamaktadır. Gerçekte Amerika’nın BM Güvenik Konseyi’ndeki destekleyici siyasetlerinin  bedelini Filistinli masum çocuklar ödemektedir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-02-2019 13:21 - 632 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım