Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Trump’ın kabinesi Yahudi ağırlıklı
ABD'de başkanlık görevini 20 Ocak'ta devralan Donald Trump'ın ekibinin ağırlıklı Yahudi asıllı isimlerden oluşacak. Yahudi asıllık aynı zamanda Trump'ın damadı olan Jared Kushner ve İsrail ordusunda askerlik yapmış Jason Greenblatt gibi isimler Trump'ın ekibinin adeta İsrail kabinesi gibi çalışacağını gösteriyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-02-2017 07:52 - 692 Okunma
İsrail'de yayımlanan The Jerusalem Post gazetesi 20 Ocak'ta göreve gelen ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın ekibinde çok sayıda Yahudi isimler olacağını açıkladı. Gazete haberinde Trump ekibinde yer alacak bazı Yahudi asıllı politikacıları birer birer tanıttı.
 
Amerika’da yaşayan Yahudilerin sadece yüzde 24’ünün oyunu alan Trump idaresinde yer alacak muhtemel etkin Yahudi bürokratlardan biri Jared Kushner.
 
36 yaşında olan Kushner, aynı zamanda ABD Başkanı Trump’ın damadı. Beklentiler Kushner'in Donald Trump'ın danışmanı olması yönünde. Kushner’in Ortadoğu, İsrail, serbest ticaret ve özel şirketler konusuna yoğunlaşacağı iddia ediliyor.
 
Trump’ın kızı Ivanka'yla evli olan Jared Kushner seçim sürecinde etkili çalışmalar yaptı. Trump'ın ekibinde yer alması beklenen bir diğer Yahudi asıllı isim ise David Friedman. Yaşı altmışa dayanan ve uzun zaman Trump’a avukatlık yapan Friedman'ı ABD’nin İsrail büyükelçisi seçtiğini Trump daha önce söylemişti.
 
İsrail'in Filistin'de illegal bir şekilde yerleşim birimleri inşa etmesini açıkça desteklediğini belirten Friedman, Filistin'de iki devlet çözüme de karşı olduğunu ifade etmişti.
 
Eski İsrail askeri Greenblatt da ekipte
 
1980'li yıllarda Batı Şeria’daki Yahudi dini okuldan mezun olan Jason Dov Greenblatt daha sonra İsrail ordusunda da görev yaptı.
 
50 yaşında olan Greenblatt’ın uluslararası görüşmelere, özellikle de Filistin-İsrail, ABD-Küba görüşmeleri yanında ABD'nin uluslararası ticaret anlaşmalarına bakması bekleniyor. Daha önce yaptığı açıklamada Greenblatt, ABD Başkanı Trump’ın İsrail' hiçbir çözümü dayatmayacağını, İsrail'in inşa ettiği yerleşim birimlerinin barışın önünde bir engel olarak görmediklerini ifade etmişti.
 
İsrail kabinesi gibi...
 
Çok kritik görevlere getirilmesi beklenen Yahudi asıllı isimler, ABD'nin yeni başkanı Trump'ın oluşturduğu kabine adeta İsrail kabinesini anımsatıyor. ABD'nin yeni maliye bakanı olması muhtemel Steven Mnuchin, Trump'ın ekibindeki bir başka Yahudi asıllı isim. 54 yaşındaki Mnuchin'in 15 yıldan fazla bir süredir yakın olduğu Trump’un seçim sürecinde mali işler danışmanlığını yaptı. Trump'ın ekibindeki Yahudi asıllı bazı isimler ve atanmaları muhtemel görevler şöyle:
 
Stephen Miller: 31 yaşında olan Miller’in Trump’a politikalar konusunda müsteşar olması bekleniyor. Miller, seçim kampanyasında Trump’ın konuşmalarının hazırlanmasında önemli bir rol üstlenmişti.
 
Carl Icahn: 80 yaşında bir iş adamı. Trump’ın özel danışmanı olması bekleniyor.
 
Gary Cohn: 56 yaşında olan Cohn, Beyaz Saray’da Ulusal Ekonomik Konseye başkalık ediyor.
 
Boris Epshteyn: Otuz yaşlarında olan Epshteyn’in Trump’ın özel yardımcısı, iletişim müdürü olması bekleniyor. 1993 yılında Moskova’da doğan Epshteyn’in New York’ta yatırım avukatlığı yaptığı dönemde 100’den fazla kez Trump’ı savunduğu biliniyor.
 
David Shulkin: Dahiliye doktoru. Kongre tarafından kabul edilirse Gaziler Bakanı olarak görev alacak.
 
Reed Cordish: Kırk yaşlarında olan Cordish, Trump’ın hükümetler nezdindeki girişimlerinden ve teknolojiden sorumlu yardımcısı olacak.
 
Avraham Berkowitz: 27 yaşında. Trump’ın özel danışmanı ve Jared Kushner’in de asistanı olarak görev alması bekleniyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-02-2017 07:52 - 692 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım