Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tellafer’in Kurtuluşu Kerbela’da Kutlandı
Törene büyük ilgi vardı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2014 06:41 - 1437 Okunma

 Mukaddes Kerbela Kenti, dün öğleden sonra Tellafer’in IŞİD teröristlerinden kurtuluşunun kutlama törenine tanık oldu.

Tellafer kentinin tekfirci terör örgütü IŞİD’ın işgalinden kurtarılması münasebetiyle, Dün, (2 Ekim Perşembe) Mukaddes Kerbela kentinde büyük bir tören düzenlendi.
Hz. Abbas Türbesi (Atebetul-Abbasiye) tarafından düzenlenen törene başta Kerbela yerel yönetim mülki amirleri olmak üzere, savaş dolayısıyla Kerbela’ya göçen Tellafer halkı,

Kerbela halkı ve Kerbela’da bulunan yerli ve yabancı ziyaretçiler katıldı.

Hz. İmam Huseyn(a.s) Tugayı, Hz. Abbas savaş Bölüğü ve Hz. Yunus Peygamber bölüğü tarafından sunulan geçit töreni büyük ilgiyle izlendi.

Kur’an-ı Kerîm tilavetiyle başlayan zafer törenine Kerbela İli yerel hükümet temsilciliği, Orta Fırat ve Acil Müdahele Komutanlıkları ve türbe temsilcileri katıldılar.

Törende Hz. Abbas Türbe temsilciliği adına bir konuşma yapan Şeyh Adil sözlerine “Onlara karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah'ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez.” ﴾Enfal/60﴿ Ayetiyle başlayarak şunları söyledi:

“Peygamberler ve evliyalar yurdunun karşı karşıya kaldığı Irak zor bir sınavdan geçmektedir ve biz bu sınavda sabırlı olmak, bize layık bir şekilde, bu sınavdan güçlenerek çıkmalıyız. Ayetullah el-Uzmâ Seyyid Ali Sîstani, yüksek din merciimiz de bizden bunu istemektedir.

Topraklarını zalim tekfircilerin işgalinden kurtaran Tllafer halkı, burdan aldıkları tecrübeyle, işgal altındaki diğer toprak parçalarını da kurtaracaklardır. Bu gün işgal altında bulunan bu topraklarda iki cephe karşı karşıya gelmiştir. Bir cephenin inanç ve duruşu İmam Huseyn ve kardeşi Ebulfazl Abbas(a.s)’ın devamı; karşı cephe ise cürüm ve zulüm işleyen tekfirci Yezid’in devamıdır.”

Geçtiğimiz ay, 26 Eylül 2014 (1 Zilhicce 1435) günü Kerbela’da kılınan Cuma namazının ikinci hutbesinde büyük taklit mercii Ayetullah  Seyyid Ali Sistani’nin  şu masajı okunmuştu:
 Irak ordusu, güvenlik güçleri, mukaddes müdafaa gönüllüleri ve hükümete yönelik bazı mesajlar yer aldı. Yüce Merceiyet; geçtiğimiz hafta yaşanan güvenlik boşlukları sebebiyle bazı Iraklı asker ve gönüllülerin şehit düştüğünü hatırlatarak çeşitli uyarılarda bulundu:

“Irak ordusu, güvenlik güçleri ve mukaddes müdafaa gönüllülerinin her bir ferdi; canilere karşı vermekte olduğu savaşta soğukkanlı, sebatlı ve cesur olmalı, şartlar ne olursa olsun mevkiini terk etmemeli ve (tüm) gücüyle, kahramanca çarpışmalıdır. Zira bu vazife, aziz Irak’ın müdafaası olduğundan; mukaddes ve asil bir vazifedir.”

Yüce Dini Merceiyet ayrıca Irak hükümetindeki yetkililerden; ülke müdafaası için herşeylerini arkalarında bırakıp gönüllü olan ve aylardır çarpışmakta olan gönüllere karşı sorumluluğunu yüklenmesini istedi. Merceiyet hükümetten gönüllülerin ihtiyaçlarını resmi ve kanuni kanallar aracılığıyla yerine getirmesini talep etti. Aylardır vaatler verildiğini, ancak bunlar içinde çok basit denecek düzeyde işler yapıldığını hatırlatan Merceiyet; ülkesi için savaşmış olan ve savaşmakta olan hiç bir kimsenin hakkının küçümsenmemesi ya da hafife alınmaması hususunda ikazda bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-10-2014 06:41 - 1437 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım