Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Telafer Etrafındaki Tüm Köyler IŞİD’in Elinden Alındı
Haşd-i Şaabi ve Irak ordusunun yaptığı operasyon kapsamında Telafer çevresindeki tüm köylerin IŞİD’in elinden alındığını belirten HaTşdi Şabi Komutanı Ali Ebu Tahir, Sputnik’e yaptığı açıklamada kente girmek için Musul’un doğusunun tamamının alınmasını beklediklerini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-12-2016 07:37 - 565 Okunma
Haşd-i Şaabi ve Irak ordusunun yaptığı operasyon kapsamında Telafer çevresindeki tüm köylerin IŞİD’in elinden alındığı belirtildi. Telafer operasyonunun Haşd-i Şaabi Komutanı Ali Ebu Tahir, kente girmek için Musul’un doğusunun tamamının IŞİD’den alınmasını beklediklerini söyledi.
 
Irak ordusu kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Musul’un batısında yer alan ve stratejik öneme sahip Telafer kentini kurtarmak için başlatılan operasyon başarılı seyrediyor.  Musul’a 70 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkmenlerin yoğun yaşadığı Telafer kenti 2014 yılında IŞİD’in eline geçmişti.
 
Haşd-i Şaabi ‘nin Türkmen komutanı Ali Ebu Tahir, : “Haşd-i Şaabi ile Irak ordusu Telafer operasyonunu birlikte yürütüyor. Zaten Haşd-i Şaabi de Iraklı vatandaşlardan oluşuyor ve Irak’ın resmi bir savunma gücü haline geldi. Temel amacı Telafer halkına yardım etmek ve onları terörden korumak. Telafer içine girilmeyecek. Zaten Haşdi Şabi’nin Türkmen grubu Telafer operasyonunda yer alıyor.” Dedi.
 
‘KENT MERKEZİNE IRAK ASKERİ VE POLİSİ GİRECEK’
 
Telafer operasyonunun başarılı gittiğine dikkat çeken Tahir, şöyle devam etti: “Telafer operasyonunda tüm köyler, ovalar ve mezralar alındı. Artık kent kuşatmaya alındı diyebiliriz. Kentinin alınması için Musul’un doğusunun tamamen IŞİD’den alınmasını bekliyoruz. Bu gerçekleştikten sonra Irak ordusu aldıkları yerlere askerini bırakacak ve özel askerlerini oradan çıkartıp Telafer bölgesine kaydıracak. Ondan sonra operasyon başlayacak. Telafer kent merkezine Haşd-i Şaabi girmeyecek. Irak Ordusu ve polisi girecek. 
 
‘KOALİSYON IŞİD’E BOMBARDIMAN YAPMIYOR’
 
Tahir, Haşd-i Şaabi ‘nin olduğu yerde Irak ordusuna bağlı savaş uçaklarının hava desteği verdiğini de dile getirerek, ABD ile koalisyon uçaklarının havada olduğunu ancak IŞİD’e bombardıman yapmadığını savundu. 25 bin Haşd-i Şaabi savaşçısı ile 20 bin Irak ordusu askeri ve polisinin katıldığı Telafer operasyonunda büyük ilerleme kaydedilirken, IŞİD için çok önemli olan Suriye — Irak bağlantı yolu da Haşd-i Şaabi güçleri tarafından geçtiğimiz ay kesilmişti.
 
Şimdiye kadar Telafer bölgesinde 134 köy, mezra ve alan IŞİD’in elinden alındı. Çok stratejik olan Telafer Havaalanı da daha önce alınmıştı. IŞİD’e karçı savaşmak amacıyla birçok örgütün bir araya gelmesiyle kurulan ve 120 bin savaşçısı bulunan Haşdi Şabi’de sadece Şiiler bulunmuyor. Sünniler, Hristiyanlar, Kakailer, Şebekler ve diğer inançlara mensup savaşçılar da bulunuyor. Bedir grubu, Asaib Ahl el Hak, Barış Tugayları (Mukteda El Sadr’ın grubu), Hizbullah Tugayları, Seyyid el Şuhada Tugayları, Kataib el İmam Ali, Ebu el Fadl el Abbas Güçleri ve Harakat Hizbullah el Nucaba adlı gruplar, Haşd-i Şaabi bünyesinde öne çıkanlar olarak biliniyor.
 
2014 yılından beri Irak genelinde IŞİD’e karşı savaşan Haşd-i Şaabi , birçok yerde IŞİD’e ağır yenilgiler verdirdi. Haşd-i Şaabi ‘nin IŞİD ile mücadelede çok sayıda savaşçısı öldü veya yaralandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-12-2016 07:37 - 565 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım