Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Ordusu Halep’i Kuşattı
Suriye ordusu Halep kentinin girişinde, ‘Türkiye’ye açılan yol’ olarak bilinen büyük öneme sahip Kastillo yolunda bulunan ‘1. köprüyü’ ele geçirmesiyle yolu kapattı ve böylece giriş çıkışları kapatarak kenti kuşatmaya aldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2016 09:35 - 716 Okunma
Edinilen bilgilere göre Suriye ordusu, Halep kentinin tamamını aralarında El Nusra ve Ahraruş Şam’ın da olduğu terörist örgütlerden temizlemek amacıyla kentin girişindeki, büyük bir stratejik öneme sahip Kastillo Yolu’nun alınması için geçen hafta binlerce askerin katılımı ve Rus savaş uçaklarının hava desteğiyle başlattığı operasyonda ilerleme kaydetti ve yolda bulunan 1. Köprüyü de ele geçirdi. Yolun ele geçirilmesiyle teröristlerin kente giriş ve çıkışları kapandı ve böylelikle ordu kenti kuşattı.
 
Suriye ordusu, bu yılın başında Halep’in kuzeyindeki Nubul ve Zehra hattına ulaşarak cihatçıların Türkiye sınırındaki stratejik Azez kenti ile irtibatını kesmişti. Halep’in merkezine ulaşan tek ikmal yolu olarak kalan batı yönündeki Kastillo geçidi ise teröristlerin elinde olduğu için kullanılmaya devam edilmişti. Cilvegözü’nün karşısında bulunan Babulhava’dan Atarib ilçesi ve Halep’in batısında kalan Kefer Hamra — Hreytan — Anedan üzerinden Kastillo geçidine uzanan yol, Halep’in merkezine uzanan son geçiş noktasıydı. 
Yoğun hava saldırıları ve kayıplar nedeniyle El Nusra, Kastillo yolundan çekilirken, ordu sivilllerin zarar görmemesi için bölgeyi askeri alan ilan etti.
 
Kastillo Yolu çevresinde şiddetli çatışmalar sürerken, cihatçı örgütler yolun kapanmasına karşılık Halep kent merkezinde ağır silahlarla saldırıya geçti. Saldırılar Suriye ordusu ve Hizbullah güçleri tarafından kırılırken, Halep’in batısında sivilllerin yoğun olduğu alanlara cihatçı örgütler 320 havan topu ve 200 roketatarla saldırı gerçekleştirdi. Terörist örgütlerin sivil alanlara yönelik saldırıları sonucu 12 sivil hayatını kaybederken, çok sayıda sivil ve iş yeri de hasar gördü.
 
Muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, toplamda 300’ün üzerinde havan topunun atıldığını duyurken, Suriye devlet televizyonu ise havan topu atışları nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda da yaralı olduğunu aktardı.
 
Halep merkezde Beyt Cenin, Hubub, Trafik Şube binası, Emir Otel, Shrean Otel, Belediye Binası, saat kulesi ile polis merkezi çevresinde Suriye ordusu ile El Nusra ve Ahraruş Şam’ın da içerisinde yer aldığı cihatçı örgütler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Ordu şiddetli çatışmalar sonucunda Leyramun sanayi bölgesi, otel, saat kulesi ile belediye binasını cihatçı örgütlerden tamamen temizledi. 
Hizbullah savaşçılarının da katıldığı bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken, yer yer sokak savaşlarının başladığı öğrenildi.
 
Suriye’deki çatışma ortamının sona ermesinde büyük bir önem taşıyan Halep kentinin merkezi ordunun elinde bulunurken, kenar mahalleleri ise cihatçı örgütlerin elinde bulunuyor. Ordunun kentin tamamını ele geçirmesi durumunda 1 milyondan fazla Suriyeli mülteci kentleri olan Halep’e tekrar dönecek. Suriye’de ticaretin başkenti olarak anılan Halep’te savaştan önce 5 milyon insan yaşıyordu.
 
Suriye ordusu Handarat kampına girdi
Suriye ordusunun Halep’in kuzeyinde başlattığı operasyon sürüyor.
 
Al Masdar‘ın haberine göre, ordu ve müttefikleri, daha önceden Filistinlilerin bulunduğu Handarat kampındaki cihatçıların savunma hatlarını yarmayı başardı.
 
Kampın doğu mahallesine giren ordu, buradaki mevzilerini güçlendirmeye başladı. Ordunun burada daha önce bir varlığı bulunmuyordu.
 
Handarat’ın ele geçirilmesi, Halep’in kuzeyindeki cihatçılarla mücadele ve Halep merkezdeki cihatçıların ikmal yolunu tamamen kesip güvence altına almak için kritik önemde.
 
sputnik/ajanslar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-07-2016 09:35 - 716 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım