Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye Halkının Geleceğine İpotek Konuyor
Türkiye peşlerinden Sürükleniyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-06-2012 12:17 - 1098 Okunma

'Suriye Halkının Dostları' bünyesinde yaptırımlar üzerinde çalışan Uluslararası Çalışma Grubu'ndan Suriye'ye yaptırım kararı çıktı. Suriye'yi finansal kaynaklardan daha da mahrum bırakacak çok uluslu bir yaptırımın ardından ülkenin geleceğine ipotek konmak isteniyor. 

Kararda mal varlıklarını dondurma, seyahat yasakları, silah ambargosu ve diğer tedbirler dâhil, üye ülkelerin Suriye üzerinde yaptırımların uygulamaya konulmasını içerebileceğini" kaydedildi. Suriye Halkının Dostları grubunun, ABD'nin başkenti Washington'da, ev sahibi ABD ile Türkiye ve Katar'ın eş başkanlığında 55'ten fazla ülke temsilcisinin katılımıyla düzenlenen ikinci toplantısının ardından ortak açıklama yayımlandı.

Grubun, Suriye halkına uygulanan şiddete son verilmesine yönelik desteğini teyit ettiği açıklamada, "uluslararası toplumun tüm üyelerine, BM ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın 6 maddelik planı ve BM Güvenlik Konseyi'nin 2042 ve 2043 sayılı kararları doğrultusundaki yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmesi için Suriye üzerindeki baskıyı artırma amaçlı tedbirleri hayata geçirme ve uygulama çağrısında" bulunuldu.  Açıklamada, yaptırımların güya Suriye'deki sivil halkı hedef almadığı, rejimi söz konusu uygulamalarında kullandığı kaynaklardan mahrum etmeyi amaçladığı iddia edildi. 

Ortak açıklamada ayrıca, Esad rejimini destekleyen Suriyeli iş dünyası liderlerine ve diğer çevrelere, Suriye'ye verdikleri desteği çekmeleri çağrısında bulunulurken, aksi takdirde uluslararası toplumdan daha da dışlanacakları uyarısı yapıldı.

Suriye'ye finansal, diplomatik ve maddi destek vererek güya Annan planının başarılı olma şansını zayıflatan ülkelerin kınandığı açıklamada, "Suriye'de demokratik değişim başlar başlamaz, Suriye Halkı'nın Dostları Ekonomik Yeniden İmar ve Kalkınma Çalışma Grubu'yla koordinasyon halinde, gelecekteki Suriye'nin yeniden yapılanmasına destek için mevcut yaptırımlar rejiminin hızla gözden geçirilmesi konusundaki kararlılık" teyit edildi.

Suriye Halkı'nın Dostları platformunun üyelerinden aldığı yetki doğrultusunda, Suriye rejimi ve destekçileri üzerindeki kısıtlama ve yaptırımları artırmak ve güçlendirmek için ortak hareket etme ilkesine olan bağlılığın ve bu yöndeki kararlılığın yeniden altını çizen Grup, ülkeler ve uluslararası kuruluşlar tarafından ortaya konulan kısıtlayıcı tedbirlerin uygulanmasında daha fazla etkinlik sağlanması için kararlılıkla hareket etme taahhüdünü de tekrarladı.

TÜRKİYE DE PEŞLERİNDEN GİDİYOR

Öte yandan, ABD Hazine Bakanlığı'ndan toplantıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin toplantıda, Suriye'deki rejimle bağlantılı önemli sayıda kişiyi yaptırım listesine ekleyerek, Esad rejimine yönelik yaptırımlarını genişlettiğini açıkladığı" belirtildi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili de, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Türkiye'nin, tıpkı bizim yaptığımız gibi, (Suriye konusunda) yürürlüğe koyduğu bir dizi tedbir var. Buna, rejimin üyeleri ve destekçilerini hedef alan tedbirler dâhil. Türkiye, hedef aldığı kişilerin listesini önemli boyutta genişletti" diye konuştu. Toplantıda Türkiye'yi, Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı Murat Ülkü temsil etti. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-06-2012 12:17 - 1098 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım