Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de Kimyasal Silah Provakasyonu
Suriye'de devrim değil istilacı terör yaşanıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-12-2012 14:32 - 1145 Okunma


 İran’ın Rusya Büyükelçisi Mahmut Rıza Seccadi, web blogunda, Amerikalıların Suriye’de kimyasal silah kullanarak provokasyon düzenlemeye hazırlandıklarını yazdı.

Rus  radyosuna konuşan Büyükelçi önemli mesajlar verdi. İşte o söyleşi:

Sayın Büyükelçi, Suriye’de muhalefet tarafından kimyasal silah kullanılması hususundaki tahminleriniz nereden kaynaklanıyor?

“Web-blogumda da kaydettiğim gibi İslami devrimin zaferini takip eden 33 yıl içinde biz, İranlılar, Amerikan politikacılarının ve yöneticilerinin mantığı ve zihniyetine aşina olduk. Bunun için, şu veya bu durumda, Amerikalıların nasıl davranacağını büyük bir olasılıkla tahmin edebiliyoruz.

Çok iyi hatırladığım gibi Irak’ın İran’a karşı saldırısı öncesinde de Batı medya organları, özellikle Amerikan medyası, İran’ın Irak hususunda güya saldırgan niyetleri olduğunu aktif olarak iddia etmişti. İran’ın bizzat savaşı başlatacağı kanısını ileri sürmüştü. Bu enformasyon kampanyasının ne gibi sonuçlar verdiğini herkes iyi anımsıyor. ABD tarafından desteklenen Irak birlikleri, İran-Irak sınırında durumu istikrarsızlaştırdı. Neticede özü bakımından ABD tarafından kışkırtılan korkunç kanlı bir savaş başladı. O dönemde İran, devrimin ilk çetin yıllarını yaşıyordu ve direniş için gerekli olanaklara sahip değildi.

ABD’nin politikasının diğer benzer senaryolarına da işaret edilebilir. İran-Irak savaşının son döneminde İran yolcu uçağının düşürülmesi gibi feci olayı hatırlıyorsunuz. Amerika, masum insanları Basra Körfezi’nin sularında batırmadan önce, İran ordusunu Iraklı sivillere karşı insanlık dışı eylemlerle suçladı.

Son zamanlarda da Amerikalılar, ülkede katliam ve kanunsuzluk yapan silahlı muhalefete karşı Suriye ordusunun kimyasal silah kullanması ihtimaline ilişkin haberler yayınlıyor. Bu yönde gelen bilgiler, biz, İranlılar için bir sinyal niteliği taşıyor. Anlıyoruz ki, ABD, bu suretle, isyancıların eylemlerine, yani kimyasal silah kullanmalarına onay veriyor. Hiç şüphe yok ki kimyasal silah kullanıldıktan sonra tüm sorumluluk Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümetine yüklenecek.

Ben, İran’ın Rusya Büyükelçisi olarak değil de acı tecrübeyle Amerikan politikasının kışkırtıcı olduğuna kanaat getiren İran’ın vatandaşı olarak bunu söylüyorum.”

Suriye’deki çatışmalarda kimyasal ve bakteriyolojik silahların kullanılması ile İran-Irak savaşının acı olaylarına benzer olayların yer almasına gerçekten ihtimal veriyor musunuz?

“ABD, amacına ulaşmak için hiç bir şeyden çekinmeyecek. Amerika, ne yasaları, ne prensipleri, ne de genel insan değerlerini tanımıyor. Vücutları napalmdan yanan Vietnamlı çocukların korkunç görüntülerini her halde görmüşsünüz. Irak ile savaş sırasında kimyasal silah kullanılması sonucu zarar gören İranlılar da halkımız tarafından unutulmuş değil. Kimyasal silahla öldürülen Iraklı Kürtlerin hatırası da sonsuza dek yaşayacak. O dönemde Amerika, Saddam Hüseyin’in kimyasal silah edinmesine yardım etmişti.

Şimdi Suriye’de yer alan olaylar, bir devrim değil, istilacılar tarafından desteklenen silahlı bir isyandır. Amerikalılar, iki yıldır, Esad iktidarda tutunamayacak ve yakında devrilecek, diye iddia ediyorlar. Fakat gördüğümüz gibi Suriye’de yasal hükümet, eskisi gibi sağlam duruyor. Hükümet, mukavemet gösterme yeteneğinde olduğunu gösterdi. Sözüm ona “muhalefetin” gücü zayıfladıkça korkunç kanlı bir provokasyon düzenlemek niyeti sağlamlaşmakta.”

Suriye Dışişleri Bakanı, daha önce yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri’ne Suriye’nin hiçbir şartla kimyasal silah kullanmayacağı üstüne teminatta bulunmuştu.

Aynı zamanda Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi’nin BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun’a ve Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektupta, Suriye hükümetinin, isyancıların bazı ülkelerden kimyasal silah alıp kullandıktan sonra tüm suçu hükümete bağlı askeri birliklere yükleyeceğinden ciddi bir şekilde endişe ettiği bildiriliyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-12-2012 14:32 - 1145 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım