Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Siyonist Şimon Peres’in Katliamları ve Suikastleri
İşgal ettiği Filistin topraklarında savunmasız müslümanlara acımasız katliamlar yapan Siyonist İsrail’in eski cumhurbaşkanlarından Şimon Peres öldü. İsrail parlamentosu Knesset’te 48 yıl milletvekilliği yapan Peres, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı gibi görevlerde bulundu. İki defa başbakanlık yapan Peres, 2007-2014 arasında Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturdu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2016 08:20 - 588 Okunma
 
Siyonizm’in en azılı katillerinin başında gelen Şimon Peres’in adı, bizzat öncüsü olduğu vahşi saldırılarla hatırlanacak. İşte Peres’in bakanlık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemlerinde onay verdiği o katliamlar ve suikastlar:
 
KANA KATLİAMI
 
1996 yılının ilkbahar aylarında Peres’in Başbakanlığı altında o yıllarda hâlâ işgal altında tuttuğu GüneyLübnan’da Hizbullah’a karşı ‘Gazap Üzümleri” operasyonu başlatıldıı. Evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 400 bin Lübnanlının 800’ü Birleşmiş Milletlere ait Kana kampına sığındı. Siyonist İsrail 18 Nisan’da Kana yakınlarından kendisine roket atıldığı yalanını bahane ederek,  mazlum Lübnanlıların kampına saldırı düzenledi, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 102 sivil, bu alçak saldırıda şehit edildi.  Bu acımasız soykırım teşebbüsü tarihe ‘Kana Katliamı’ olarak geçti.
 
TARİHE KANLA YAZILAN ACI: CENİN KATLİAMI
 
Saldırgan İsrail rejiminin, mazlum müslümanların ağır şartlarda yaşam mücadelesi verdiği Cenin Mülteci Kampı’na yaptığı baskında 1300 Filistinli şehit edildi, 1500 kişi yaralandı. Kampın yüzde 80’inin kullanılamaz hâle geldiği Cenin katliamı, 21. yüzyılın ilk toplu kıyım ve imha saldırısı olarak tarihe geçti. 8 yıl komada kaldıktan sonra 2014 yılında geberen “Cenin Kasabı” lakaplı eski Başbakan Ariel Şaron o dönem Başbakan iken Şimon Peres de Dışişleri Bakanı olarak katliamda büyük pay sahibi idi.
 
“SICAK KIŞ” KATLİAMI (28 Şubat – 3 Mart 2008):
 
Siyonist İsrail Hava Kuvvetleri’nin  Gazze Şeridi’nde Hamas İsmail Heniyye’nin evinin yakınındaki bir karakola ve çevresine attığı bombalar sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 117 Filistinli hayatını kaybetti, 200 Filistinli de yaralandı. Yaklaşık 800 Filistinlinin evi tahrip edildi.
 
“DÖKME KURŞUN” KATLİAMI (27 Aralık 2008):
 
Terörist İsrail, mezuniyet töreninin yapıldığı bir polis merkezini vurarak aralarında Hamas’ın üst düzey güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 140 polisi katletti ve Gazze Şeridi’nde “Dökme Kurşun Operasyonu”na başladı. 60 savaş uçağının katıldığı operasyonun sadece ilk saatlerinde 200’ü aşkın Filistinli hayatını kaybetti.
 22 gün süren işgalde Gazze’ye havadan, karadan yapılan saldırı ve bombalamalar sonucu çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 1.600 civarı Filistinli şehit olurken, 6.000’den fazla Filistinli yaralandı ve evsiz kaldı.
 
MAVİ MARMARA KATLİAMI (31 Mayıs 2010):
 
“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” sloganıyla yola çıkan Gazze’ye Özgürlük Filosu’na işgalci İsrail donanması uluslararası sularda terör saldırısı gerçekleştirdi. Mavi Marmara gemisindeki 10 Türk yardım gönüllüsü şehit oldu, 50’yi aşkın gönüllü de yaralandı. Hain saldırı sonrasında bir süreliğine duraksayan Türkiye- İsrail ilişkileri 2016’da AK Parti hükümetinin İsrail’le yaptığı normalleşme anlaşmasıyla Mavi Marmara öncesine döndü.
 
GAZZE KATLİAMI (Kasım 2012):
 
İşgalci İsrail havadan ve karadan yine Gazze’ye saldırdı.Toplam 341 kişi katledildi. “İsrail’in kendini savunmasını konusunda desteğimiz tam” diyen ABD Başkanı Barack Obama katil İsrail’e arka çıktı. İşgal destekçisi Obama, çok tartışılan “dünya üzerinde hiç bir ülke üzerine yağan füzeleri tolere edemez” açıklamasını da bu katliam sırasında kullandı. 
 
ŞUACİYE KATLİAMI (Temmuz 2014):
 
Katil İsrail’in 2014 yılının Temmuz ayında Koruyucu Hat Operasyonu adını verdiği  Filistinlilerin topraklarına düzenlediği hava saldırılarında 202  kişi şehadete kavuştu. Bazıları ağır bin 400 Filistinli yaralandı. Bu alçak girişim sırasında Gazze’nin Şucaiyye mahallesine giren İşgalci İsrail askerlerinin rastgele açılan ateş sonucu 72 Filistinli sivil hayatını kaybetti. 420 kişinin yaralandı.
 
PERES DÖNEMİNDE SUİKAST YAPILAN FİLİSTİNLİ LİDERLER:
 
İbrahim Ebu İlba
14 Nisan 2008 tarihinde Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadının lideri İbrahim Ebu İlba İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetti.
 
Nizar Rayyan
1 Ocak 2009’da  İsrail uçakları Hamas’ın üst düzey liderlerinden Nizar Rayyan’ı evini bombalayarak şehit etti
 
Said Siyam
15 Ocak 2009 tarihinde Demir Dökme operasyonu sırasında Hamas hükümetinin İçişleri Bakanı Said Siyam, oğlu, erkek kardeşi ve ailesi ile birlikte İsrail’in füze saldırısında şehit oldu.
 
Ahmet Cabari
14 Kasım 2012’de Hamas Askeri Kanadı Lideri Ahmet Cabari arabasına düzenlenen füze saldırısında şehit edildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-09-2016 08:20 - 588 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım