Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Sınır Tanımayan Gazeteciler'den internet açıklaması
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-03-2014 15:57 - 1149 Okunma
 Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, 'İnternetin Düşmanları' adı verilen listeyi açıkladı. Raporda, internet üzerinden bilgi paylaşımını engellemede merkezi rol oynayan 32 resmi merci ve kurum yer alıyor. Listenin başında ise gizli servislerinin izleme ve dinleme faaliyetleri nedeniyle son dönemde gündemden düşmeyen ABD ve İngiltere yer alıyor.
 
Örgütün açıkladığı raporda, bazı devletlerin gizli servisleri ve kurumlarının yanı sıra internet sağlayıcı şirketler ve gözetleme teknolojilerinin tanıtıldığı uluslararası fuarlar da yer alıyor.
 
ABD ve İngiltere'ye sert eleştiri
 
Raporda, ABD ve İngiltere'nin birçok ülkeyi geride bıraktığına dikkat çekiliyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Yönetim Kurulu üyesi Matthias Spielkamp Berlin'de yaptığı açıklamada, Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) ve İngiliz gizli servisi GCHQ gibi kurumların yürüttüğü geniş kapsamlı dinleme ve gözetleme faaliyetleriyle, internet kontrolündeki rollerinin Çin, Suudi Arabistan ve Türkmenistan gibi ülkelerden çok daha büyük olduğunu ifade etti.
Matthias Spielkamp, kendi vatandaşlarına casusluk yapan bir yönetimin, diğer hükümetleri internette bilgi özgürlüğü konusunda daha dikkatli olunmasına zorlayamayacağını belirtti.
 
Örgüt ayrıca, vatandaşlarının temel haklarının korunması konusunda öncülük yapan demokratik ülkelere de atıfta bulunarak, her ne kadar Almanya ve Fransa’yı listeye almasa da Alman dış istihbarat teşkilatı BND ve Fransız gizli servisi DGSE’nin de internette gözetleme yaptığına ve Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA ile işbirliğine yer verdi.
 
Örgüt raporunda ayrıca gözetleme teknolojilerinin tanıtıldığı ISS World, Technology Against Crime ve Milipol gibi uluslararası fuarları, Suudi Arabistan, Etiyopya ve Belarus gibi baskıcı yönetimler, bu teknolojileri sunan Hacking Team, Gamma International ya da Blue Coat gibi şirketlerle buluşturduğu için listeye aldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-03-2014 15:57 - 1149 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım