Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şiiler, Arabistan’da Temel Hak ve Özgürlüklerinden Mahrum Bırakılıyor
Arabistanlı seçkin İslam âlimi Şeyh Numer Bakır Elnumer’in Suudi krallık rejimine muhalefetinden dolayı şehit edilmesinin yıldönümünde Arabistan’ın doğusundaki Elevamiye bölgesinde Şii Müslümanlar 2 Ocak akşamı toplanıp, Şehit Numer’in düşünce ve mücadelesine sahip çıkacaklarını belirtip, eli kanlı Suudi Hanedan rejiminin Şii Müslümanlara karşı uyguladığı haksız ayrımcılığa son verilmesini istediler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-01-2017 14:35 - 592 Okunma
Arabistan’ın doğusundaki Elevamiye halkı Şehit Numer Haftası merasimlerinde Suudi hanedan rejiminin dikta ve baskıcı politikalarını lanetleyip, şehit edilenlerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini istediler. Suudi krallık rejimi, Siyonizm gibi, İngiltere sömürgeci devletinin türevi olarak halkın desteğinden yoksun ve seçilmemiş bir rejim olarak Mekke mükerreme ve medine’yi Münevvere’yi sultası altında tutup sui istimal ederek kendiri “Hadim ul Haremeyn ve Şerifeyn” olarak yansıtıp, zengin petrol yataklarını batılı güçlere peşkeş çekip, İslam ve Arap dünyasının lideri olduğunu iddia etmektedir.
 
Suudi krallık rejimi İslam ve Arap ülkelerini şiddet ve teröre boğan bir rejimdir. Hatta Siyonist rejimle yarışta daha fazla İslam ve Arap alemine zarar verdirmektedir. Arabistan halkı da beş bin kişiden oluşan ve Arabistan petrol ve zenginliklerine tekel kurmuş olan Suudi hanedan rejimi ve prenslerinin sultasını kabul etmemektedir. Ancak katliamlar, tutuklamalar ve işkencelerden dolayı, sesini çıkaramamaktadır. Suudi krallık rejimi ve saray müftüleri sapık ve harici temelli Vahhabilik inancı ve öğretilerinden dolayı, İnsan haklarına, medeni haklara, vatandaşlık haklarına, demokrasiye asla itibar etmemektedir. Arap insan hakları şebekesinin raporunda, Arabistan’a hüküm süren Suudi Hanedan rejimi, diktatörlüğün zirvesidir.
 
Arabistan halkı genel olarak Şiiler özel olarak bütün temel hak ve özgürlüklerden mahrum bırakılmışlardır. Arabistan’da birinci sınıf ve mutlu azınlık Suudi hanedanı ve onların emir kulu olanlar, ikinci sınıf genel Sünni halk ve üçüncü sınıf Şii halk kitleleridir. Arabistan’da Vahhabi olmayan halk kitleleri baskı altında tutulmaktadırlar. Suudi krallık rejimi, Halkın seçme ve seçilme hakkını ayaklar altına almıştır. Çünkü demokrasiden korkmaktadır. Eğer seçimler yapılırsa, Suudi rejimi bir gün bile sultasını sürdüremez. Suudi krallık rejimi petrol gelirlerini Amerika ve batılı bankalarda yatırarak, Amerika ile batılı müttefiklerinden rüşvet verme amacıyla milyarlarca dolar silah satın alarak, korku ve dehşet salarak gayri meşru ve seçilmemiş iktidarını onlarca yıldan beri sürdürmektedir.
 
Arabistan’ın doğu bölgeleri petrol yataklarını içinde barındırmaktadır. Yaklaşık 3.5 milyon Şii Müslüman’da petrol zengini doğu bölgelerinde yaşadıkları halde yoksulluk içinde ve baskı altında çile çekmektedirler. Arabistanlı Şii Müslümanların yaşadığı bölgeler, Irak’ın güney sınırlarının bitişiğinde bulunuyor. Suudi krallık rejimi Irak’taki demokratikleşmeden dehşete kapıldığı için Irak’ta tekfirci teröristleri besleyip bu İslam ve Arap ülkesini kan gölüne çevirip yıkımına sebep olmuştur. Irak’ın güneyi de petrol zengini bir bölgedir. Irak halkının çoğunluğu da Şii olduğu için Suudi krallık rejimi Arabistanlı Şiileri bastırmak ve Irak’tan etkilenmelerini ve ilişki kurmalarını önlemek için Şii Müslümanları tekfir etmektedir. Suudi Hanedan rejimi Vahhabi fırkasına karşı Arabistanlı Şii İslam Âlimlerini tehdit kaynağı olarak nitelendirmekte ve onları tutuklayıp işkence ve katletmekte ve de komşusu Irak’ta da terör estirmektedir. Nitekim Lübnan İslami direniş hareketi Hizbullah sekreterinin yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Şeyh Numur’in Şahadet yıldönümü münasebetiyle Beyrut’ta düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, Suudi krallık rejiminin Irak ve Suriye güvenliğini sarstığını ve bu ülkeleri viraneye çevirdiğini belirtti. Şeyh Naim Kasım Şehit Numer Elbakır Numer’in Siyonist İsrail rejimiyle emperyalist güçlere karşı amansız mücadele eden bir İslam âlimi olduğunu, asla zülüm ve zorbalığa boyun eğmediğini, Suudi rejiminin devlet terörü estirerek bu seçkin ve muttaki İslam âliminin kafasını keserek idam ettiğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-01-2017 14:35 - 592 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım