Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Şeyh Zakzaki Önderliğindeki İslami Hareket Yasa Dışı İlan Edildi
Nijerya’da Müslümanlara uygulanan baskı devam ederken, ülkenin kuzeyindeki Kaduna Eyaleti, Şeyh İbrahim Zakzaki liderliğindeki İslami Hareketin yasa dışı olduğunu açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2016 20:49 - 559 Okunma
Kaduna eyalet hükümeti dün Nijerya İslami Hareketi üyesi olan kişilerin hüküm giyeceği ve yedi yıl hapse ya da para cezasına veya her ikisine de çarptırılacağı uyarısında bulundu.
 
Kaduna eyalet hükümeti  Şeyh İbrahim Zakzaki önderliğindeki Nijerya İslami Hareketi’nin geçen yıl aralık ayında ordu kuvvetleriyle çatışmasından şimdiye kadar, açık bir şekilde, yasa dışı protestolar düzenlediğini ve yolları kapattığını iddia etti.
 
Kaduna eyalet hükümeti ayrıca, “Bu tip eylemeler eğer kontrol altına alınmadan devam ederse, barış, huzur, barışçıl bir şekilde bir arada yaşam ve Kaduna hükümetinin iktidarı tehlikeye düşücektir” ifadesinde bulundu.
 
Nijerya askerleri 12 Aralık 2015’te Zaria’da bir mescide saldırarak, mezhebi bir merasimde bulunan Müslümanlara karşı, Genelkurmay Başkanlığı personel konvoyunu engelleyip, Genelkurmay Başkanını öldürmek istemekle suçlayarak, saldırı düzenlediler.
 
Nijerya kuvvetleri aynı zamanda bu olaydan bir gün sora Zaira’da Şeyh Zakzaki’nin evine saldırarak, onu çok ağır bir şekilde yaralayıp tutukladılar.
 
Nijerya Ordusunun Şeyh Zakzaki’nin evine düzenlediği bu saldırıda, aralarında Şeyh Zakzaki’nin üç çocuğunun da bulunduğu yüzlerce kişi öldürüldü.
 
Çok sayıda insan hakları kuruluşu bu olayı kınadı. Uluslararası Af örgütü 2015 yılında Nijerya hükümetini Müslümanları öldürmekle suçlayıp, bir rapor yayınlayarak raporda, Nijerya ordusunun 2015 yılı 12-14 Aralık günlerinde yaklaşık 350 kişiyi katlettiğini açıkladı.
 
Kısa bir süre babasıyla gözaltında bulunan Şeyh Zakzaki’nin kızı Süheyla Zakzaki, Press Tv’ye verdiği röportajda, babasının Nijerya ordusunun saldırısında bir gözünü kaybettiğini ve diğer gözünün de tutuklanma sırasında aldığı yaralar nedeniyle kaybedilebileceğini söyledi.
 
Uluslararası Af Örgütü aynı zamanda nisan ayında bazı belgeler yayınlayarak, Nijerya ordusunun 2015 yılında kişileri ve binaları yakma ve kurbanların cesedini toplu mezarlara gömme gibi halka karşı yaptığı barbarca eylemlere değindi.
 
Şeyh Zakzaki cinayete teşebbüs ve ayaklanma çıkarmakla suçlanarak tutuklandı.
 
Son aylarda Nijerya vatandaşları ülke genelinde düzenledikleri protestolarla Şeyh Zakzaki’nin özgür bırakılmasını istiyorlar.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2016 20:49 - 559 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım