Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Rusya’nın Suriye’deki Askeri Varlığı Teröristlerin Oyununu Bozdu
Amerika’nın teröristlerle mücadele konusunda Suriye’de sözlerini yerine getirmediği ortamda Rusya, Suriye’de gücünü arttırarak teröristlere ve hamilerine göz açtırmıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-10-2016 08:31 - 509 Okunma
 
İzvestiya gazetesinin bugünkü sayısına göre,  son bir kaç günde Rusya’dan Suriye’ye  bir çok savaş uçağı gönderildi. Rusya ordusu, gerektiğinde daha fazla savaş uçağı ve askeri teçhizat gönderebileceklerini bildirdi.
 
Bu arada Kremlin Sözcüsü Peskov’a göre Rus hava güçlerinin Suriye’deki 1 yılını dolduran hava operasyonlarının en önemli sonucu, terörist grupların başkent Şam’ı ele geçirememiş olması.
 
 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Şam hükümetinden gelen talebin ardından başlayan ve 1 yılını dolduran Rus hava güçlerinin Suriye’deki hava operasyonlarını değerlendirdi. Peskov, “Operasyonun sonuçlarını askeri uzmanlar değerlendirilecektir fakat herhalde, IŞİD, El Kaide ve Nusra’nın şu anda Şam’da oturmuyor olması, hava güçlerimizin Suriye’nin meşru silahlı güçlerine verdiği desteğin en olumlu sonucu” dedi. Operasyonun bu kadar uzun sürmesinin Kremlin’de beklenip beklenmediğine dair soruyu da yanıtlayan Peskov, “Hatırlarsınız ki Başkomutan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin operasyonun başlaması emrini verdiğinde bu operasyonun ne kadar süreceğine dair bir değerlendirmede bulunmamıştı” ifadelerini kullandı. 
 
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın Suriye’deki ana amacının uluslararası terörle mücadele etmek olduğunu söyledi. Rusya’nın Suriye’deki operasyonunun 1. yıldönümüyle ilgili olarak Govorit Moskva radyosuna demeç veren Zaharova, “Rusya’nın, Suriye’de sadece bir amacı bulunuyor: Uluslararası terörle mücadele etmek” ifadesini kullandı. Rusya, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın talebi üzerine 30 Eylül 2015’te bu ülkede terörle mücadele operasyonuna başlamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Mart 2016’da Suriye’deki bazı Rus birliklerine geri dönme talimatı vermişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-10-2016 08:31 - 509 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım