Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
PKK uzantısı SDG: ABD bizi sırtımızdan bıçakladı...
Suriye'nin kuzeydoğusundaki Amerikan birlikleri, Türkiye'nin düzenleyeceği askeri operasyon öncesi bölgeden çekilmeye başladı. Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD'yi "taahhütlerini yerine getirmemekle" suçladı. SDG Sözcüsü Kino Gabriel, "ABD bizi sırtımızdan bıçakladı" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2019 09:58 - 571 Okunma
Ürdün'ün Al-Hadath Televizyonu'na konuşan Kino Gabriel, "ABD bize, Türkiye'nin bölgede askeri operasyonlar düzenlemesine izin vermeyeceği yolunda güvenceler vermişti" diye konuştu.
 
SDG'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin operasyonunun IŞİD'le savaşı olumsuz etkileyeceği uyarısı yapıldı, "Topraklarımızı ne pahasına olursa olsun savunacağız" denildi.
 
ABD ile varılan "güvenlik mekanizması" anlaşması gereği Tal Abyad-Serekaniye (Rasulayn) arasındaki askeri birliklerin geri çekildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
"Erdoğan'ın tehditleri ise güvenlik mekanizmasını ölüm mekanizmasına çevirmek, insanlarımızı yerlerinden etmek, istikrarlı ve güvenli bir bölgeyi çatışma ve süregiden bir savaş ortamına çevirmek amacını taşıyor."
 
SDG ayrıca Türkiye'nin operasyonunun, çölde saklanan IŞİD liderlerinin geri dönmesine ve Suriye'de savaşının uzamasına neden olacağını iddia ederek Suriye'deki diğer güçlerden destek istedi.
 
Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise Ankara'nın çok büyük olasılıkla operasyona başlamadan önce bölgedeki Amerikan askerlerinin tamamen çekilmesini bekleyeceğini söyledi.
 
Rusya: Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalı
 
Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya olarak Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Türkiye ile aynı pozisyonda olduklarını söyledi.
 
"Umarız Türk mevkidaşlarımız her koşulda bu pozisyonlarını korurlar" diyen Peskov, Suriye'de yasa dışı olarak bulunan yabancı savaşçıların ülkeyi terk etmesi gerektiğini belirtti.
 
AB: Askeri yollarla kalıcı çözüm olmaz
 
Avrupa Birliği (AB) ise bölgede kalıcı bir çözüme askeri yollarla ulaşılamayacağını vurguladı.
 
Konuyla ilgili konuşan bir AB sözcüsü, "Türkiye ve ABD'den gelen açıklamalar ışığında, Türkiye'nin meşru kaygılarını anlamakla birlikte, AB'nin en başından beri kalıcı bir çözüme askeri yollarla ulaşılamayacağını savunduğunu hatırlatmak isteriz" dedi.
 
BM: En kötü ihtimale hazırlanıyoruz
 
Birleşmiş Milletler (BM) ise örgütün Suriye'nin kuzeydoğusunda "en kötü ihtimale" hazırlandığını açıkladı.
 
BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis, operasyonla ilgili olarak ortada hala yanıtlanmamış pek çok soru olduğunu söyledi.
 
Panos Moumtzis, BM'nin birçok kişinin evlerini terk etmek zorunda kalması ihtimaline karşılık bir acil durum planı olduğunu, gıda ve ilaç yardımına hazırlandıklarını belirtti.
 
Kaynak: BBC Türkçe
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-10-2019 09:58 - 571 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım