Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pentagon: Irak ve Suriye’de 480 Sivili Öldürdük
Amerikan ordusu dün yayınladığı bildiride, Amerika’nın liderliğindeki IŞİD ile mücadele koalisyonunun 2014’den bu yana Irak ve Suriye’de düzenlediği saldırılarda 484 sivilin öldüğünü bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-06-2017 09:16 - 593 Okunma
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD öncülüğündeki İŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun, göreve başladığı Ağustos 2014’ten nisan ayına kadar 484 sivilin  sözde ‘yanlışlıkla’ ölümüne neden olduğunu bildirdi.
 
Aynı süre içinde Irak ve Suriye’de 21 bin 35 hava saldırısının düzenlendiği ve bu saldırılara ilişkin 440 sivil kaybı ihbarı geldiği kaydedilen raporda, bunlardan sadece 118’inin “güvenilir” bulunduğu, sivil kayıpların ise 484 olduğu açıklandı. Önceki ayın raporunda bu sayı 396 olarak ifade edilmişti.
 
Yerel kaynaklar ve koalisyonun hava saldırılarını yakından izleyen birçok bağımsız sivil toplum örgütü ise Irak ve Suriye’de çok daha fazla sivilin IŞİD karşıtı koalisyonun hava saldırılarında hayatını kaybettiğini bildiriyor.
 
Suriye ve Irak’taki hava saldırılarını ağırlıklı olarak yerel kaynaklardan izleyen Airwars adlı haber sitesinde, IŞİD’in Irak ve Suriye’deki kaleleri olan Musul ve Rakka kentlerinin koalisyon güçleri tarafından geri alınması için geçen yılın sonunda başlatılan operasyonların sivil kayıpların tavan yapmasına yol açtığını bildirdi.
 
Söz konusu kuruluş,  ayrıca ABD ordusunun hava saldırılarındaki onay prosedürünü değiştirerek, Irak’ta sahada görev alan Amerikalı ve müttefik askeri danışmanlara karargahın onayına başvurmadan hava saldırısı yönlendirme konusunda inisiyatif vermesinin, kayıpları artıran bir etken olduğunu vurguladı.
 
Bilindiği gibi Obama döneminde, sözde IŞİD ile mücadele etmek amacıyla, Amerika’nın liderliğinde koalisyon kurulmuştu ama alınan bilgiler ve veriler sözkonusu koalisyon güçlerinin mücadele yerine tam tersine IŞİD’e mali ve askeri destek verdiğini ortaya koydu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-06-2017 09:16 - 593 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım