Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Parseller'de Kutlu Doğum Coşkusu (Foto)
İslam peygamberi Hz. Muhammed (sav) ve onun torunu, İslam fıkhının babası İmam Cafer-i Sadık (as)'ın kutlu doğum günleri, Hz. Peygamber'in (sav) adıyla müzeyyen Parseller Hz. Resul-i Ekrem (sav) Camii'nde anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-11-2018 18:19 - 1014 Okunma
25 Kasım Pazar günü gerçekleşen törene İstanbul'un çeşitli bölgelerinden gelen, programa büyük ilgi gösteren Ehlibeyt dostlarıyla Resul-i Ekrem Camii doldu.
 
Kutlama törenine, başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ, CABİR Başkanı Hasan KARABULUT, Zeynebiye Camii İmamı ve CABİR âlimlerinden Ehed TALAN, Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Ali ŞAHİNTEKİN ile yüzlerce Ehlibeyt aşığı katıldı.
 
Kılınan öğle namazının ardından, sunuculuğunu Cihat TUFUR'un yaptığı program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, Resul-i Ekrem Camii İmamı Mir. Yakup ERDOĞAN kürsüye davet edilerek, hoş geldiniz konuşması yaptı. ERDOĞAN, " Şüphesiz bizi bir araya getiren, Peygamberimiz ve Ehl-i Beyt'inin sevgisi ve muhabbetidir. Peygamberin yaratılışı âlemler için rahmettir. Dolayısıyla kâinatın, yaratılışın hikmeti, sebebi Peygamberin mübarek varlığıdır. Hep birlikte bütün ümmet olarak, Peygamberin dostları olarak bu günlerde bir araya gelip, Peygamberi anlamaya ve onun mesajını almaya çalışıyoruz." dedi.
 
Mir. Yakup ERDOĞAN'nın ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasına, " Bayramınız kutlu olsun. Sevgili dostlarım Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tanımak anlamak anarken de anlamak bu anma merasimin bundan dolayı değerlidir. Sadece kutlamak çok anlamlı olmaz tabi ki anarken anlamak kısmı önemli dedi. 
 
Birilerinin uydurduğu Peygamberler ve İmamlar onların olsun, Allah ve Resulünün tanıttığı Peygamberler ve imamlarda bizim olsun. Kendi hayal gücümüzle peygamber ve imam yaratmamalıyız. Allah ne makam vermişse onu doğru anlamalı ve öyle tanımalıyız ne bir fazlası nede eksiği. 
 
Azizlerim biz Kuran-ı Kerime baktığımızda öyle bir Resul görüyoruz ki, Yüce yaratanımız Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) hakkında şehadetlerinden birside budur ki bizlere O Aydınlık saçan bir meşaledir diyor. O Resulü gönderdi ki insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkarsın.
 
Ardından yaratılış gayesini ve insan-nefs ilişkisini açıkladı. 
 
ÖZGÜNDÜZ, "Biz Peygamberin muhipleriyiz. Allah bu aşkı elimizden almasın. Allah bu dünyada neyimiz varsa alsın ama içimizdeki Muhammed ve Ehl-i Beyt'inin aşkını almasın." dedi.
 
ÖZGÜNDÜZ'ün konuşmasının ardından, Program katılımcılar için yapılan Erbain Ziyareti çekilişleri ile devam etti. Hatıra fotoğrafları ile Ehlibeyt âşıkları bu kutlu günde Ehl-i Beyt'in sevincini paylaşmanın huzuru ve mutluluğuyla Parseller ‘den ayrıldılar.
 
Muhabir: Ali Ekber GÖKÇE
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-11-2018 18:19 - 1014 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım