Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pakistan Ehli Sünnet Şurası: Pakistan Ordusunun Yemen Katliamına Ortak Olmasına İzin Vermeyeceğiz
Pakistan Sünni Müslümanlar Şurasının başkanı Sahip Zade Hamid Rıza yaptığı açıklamada, Pakistan Halkının başbakan Muhammed Navaz Şerife, Pakistan ordusunu Yemen savaşına göndermesine ve mazlum Yemen Müslüman halkının katliamına ortak olmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2017 09:00 - 534 Okunma
Sahip Zade Hamid Rıza Yemen halkına karşı savaşta yenik düşen Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçlerinin Amerika ve Siyonist İsrail rejiminin gönlünü almak ve onların isteği üzerine Yemen Halkına karşı savaş başlatıp sürdürdüğünü, Amerika ve İsrail rejiminin İslam ülkeleri arasında tefrika ve çatışma çıkarmak istediklerini vurguladı.
 
Pakistan Sünni Müslümanlar Şurasının başkanı Sahip Zade Hamid Rıza Pakistan’ın eski kara kuvvetleri komutanı Rahil Şerif’in Suudi hanedan rejiminin sözde koalisyon güçlerine katılmasının Pakistan’ın haysiyet ve şerefini zedelemekten başka bir sonuç doğurmayacağını belirtti. İslamabad Hükümeti Arabistan ile Yemen sınır bölgelerine 10 Pakistanlı askeri gönderme kararı ardından  Pakistan Sünni Müslümanlar Şurası, başbakan Navaz Şerifin bu kararını kınadı ve uyarıda bulundu. Suudi krallık rejimi Yemen halkına dayatılan ancak halk kıyamı sonucu Arabistan’a kaçıp Sığınan halk düşmanı Abdurrabe Mensur Hadi’yi Yemen cumhurbaşkanı yaptırmak için Mart 2015 de ‘Kesin Kararlılık Fırtınası’ adıyla Yemen’e hava saldırılarını başlattı. Ancak bu savaşı birkaç gün içinde zaferle bitireceğini sanan Suudi krallık rejimi, Yemen’i enkaza çevirdiği ve katliamlar yaptığı halde Yemen halk direnişini kıramadı ve savaş bataklığına sürüklendi. Vahhabi Suudi krallık rejimi on binlerce Yemen Müslüman halkını kadın ve çocuklarını katliamdan geçirip yaraladığı, milyonlarca Yemenliyi mülteci duruma düşürdüğü halde Yemen halkı direnişini sürdürmektedir.
 
Yemen halk direniş güçleri binlerce kiralık Suudi rejimi ve müttefiki askeri de öldürdüler ve artık Suudi rejiminin Arabistan’daki askeri üslerini de füzelerle imha etme gücüne kavuşmuş bulunuyorlar. Pakistan Sünni Müslümanlar ittifakı şurasının orgeneral Rahil Şerif’in para karşılığında Suudi rejiminin işlediği savaş suçlarına ortak olması ve Pakistan askerlerinden de 5 binin Arabistan’a gönderilmesi kararını lanetlemektedir. Pakistan Şii camiası da Pakistan hükümetinin Yemen halkına karşı savaşa katılmasını ve Suudi dikta rejimini Yemen bataklığından kurtarma çabalarını lanetlemektedir. Pakistan Sünni ve Şii Müslümanları ve İslam alimleri, Suudi hanedan rejiminin Yemen halkına saldırısının durdurulması gerektiğini vurgulamaktadır. Ancak Başbakan Navaz Şerif, saldırgan ve mazlum kanı akıtan Suudi rejimine destek olmaya çalışıp, Pakistan halkının iradesini ve savaş karşıtlığını göz ardı etmektedir.
 
Pakistan Halkının inancına göre, Amerika Başta olmak üzere Batı ittifakıyla Siyonist güç odakları özellikle İslam ve Müslümanların azılı düşmanı Siyonist İsrail rejimi, Suudi hanedan rejimini Yemen halkına saldırmış bulunuyorlar. Suudi Krallık rejimi Amerika işbirlikçisi ve Siyonist rejimin müttefiki olarak İslam ve Arap ülkelerine karşı doğrudan savaş ve askeri müdahale yahut terör örgütlerini kullanarak ağır ve yıkıcı darbeler vurmaktadır. Suudi krallık rejimi, Bahreyn halkına karşı askeri müdahale de bulup, Yemen halkına karşı savaş başlattığı gibi Irak ve Suriye halkına karşı da tekfirci terör örgütlerini kullanıp, katliamlar yapmaktadır. Pakistan halkı son iki yılda defalarca Başbakan Şerif’in Yemen halkına karşı savaşta Suudi rejimine askeri destek vermemesi uyarısında bulunmuşlardır. Pakistan İslami cemaatler ve sivil toplum örgütleriyle Pakistan Senatosu, Yemen halkına karşı Pakistan ordusunun katılmasına muhalefet etmektedirler. Ancak Müslim lig partisi lideri ve başbakanı Navaz Şerif Suudi krallık rejiminden para koparmak amacıyla Yemen halkının katliamına ortak olmaya çalışıyor. Suudi krallık rejimiyse, Pakistan’da da tekfirci terör örgütlerini kullanıp katliam yapmakla kalmayıp, Yemen halkına karşı savaşa katılmaması halinde İslamabad hükümetine verdiği parasal ve mali yardımları durdurma tehdidinde bulunmaktadır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2017 09:00 - 534 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım