Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Netanyahu'dan Trump yönetimine övgü
ABD-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) yıllık konferansına Tel Aviv'den katılan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Donald Trump yönetiminin kendilerine her anlamda güçlü destek verdiğini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-03-2017 09:28 - 533 Okunma
Başkent Washington'daki toplantıya video konferans yöntemiyle Tel Aviv'den bağlanan Netanyahu, konuşmasında Trump yönetiminin birçok alandaki desteğine işaret ederek, "Bunu Başkan Trump'ın istediği bütçede de görebilirsiniz; mali sıkılaştırma artarken İsrail'e ayrılan askeri yardımların tamamen korunduğu görülüyor" dedi.
 
YENİ YERLEŞİM YERLERİ KONUSUNA DEĞİNMEDİ
 
Trump yönetiminin dile getirdiği 'yeni yerleşim yerleri' konusuna girmeyen Netanyahu, böylelikle ABD Başkanı ile aralarındaki belki de tek sorun alanına temas etmemeyi tercih etti.
ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi David Friedman'a da referans veren Netanyahu, "David, seni İsrail'de, özellikle de Kudüs'te karşılamak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.
 
Yeni yerleşim yerleri konusunda İsrail ile aynı çizgide duran ve ABD'nin büyükelçilik binasını Kudüs'e taşıması gerektiğini savunan Friedman, geçen hafta ABD Senatosunda onaylanarak ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi olmuştu.
 
'TRUMP İLE ÇALIŞACAĞIZ'
 
Konuşmasında, "İsrail, Filistinli ve tüm Arap komşularıyla barışı sağlamak için Başkan Trump ile çalışma ilkesine bağlıdır" diyen Netanyahu, Ortadoğu barışının ne şekilde sağlanabileceği anlamında detaylara değinmedi.
 
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ve ABD Savunma Bakanı Jim Mattis
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'nin yanı sıra birçok Cumhuriyetçi ve Demokrat Kongre üyesinin de konuşmalar yaptığı konferans, bugünkü oturumlarla sona erecek.
Başkentte pazar günü toplantının yapıldığı bina ile Beyaz Saray önünde protesto gösterileri olmuş, AIPAC'i protesto eden yüzlerce gösterici İsrail aleyhine ve Filistin lehine sloganlar atmıştı.
 
Geçen yılki AIPAC 2016 Konferansı'na katılarak bir konuşma yapan o günkü Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Trump, İsrail yönetimine tam destek sözü vermişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-03-2017 09:28 - 533 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım