Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Müslüman’ı Parçala Siyonist’i Birleştir
İslam coğrafyası parçalara ayrılırken… Başucumuzda türlü oyunlar oynanırken İsrail’de “Yahudi Ulus Devleti” için ilk adım atıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-05-2017 08:52 - 587 Okunma
Fiili olarak zaten bir Yahudi devleti olan Siyonist İsrail, işgal ile oluşturduğu illegal “devletini” artık resmi olarak “Yahudi-Ulus devleti” haline getiren yasa tasarısını onayladı. Vatandaşlık hakkı yalnızca Yahudilere veriliyor. Hamas, tasarının dini bir savaşın habercisi olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.
 
Netanyahu başkanlığında toplanan kabinede görüşülerek onaylanan tasarı, İsrail’i ‘Yahudi halkının anavatanı ve ulus devleti’ olarak tanımlıyor. Netanyahu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, kabineye sunulan yeni vatandaşlık yasa tasarısına ilişkin, “İsrail devleti, Yahudilerin ulus devletidir. Her vatandaş eşit haklara sahiptir ve bu konuda ısrar ediyoruz. Fakat sadece Yahudilerin bayrak, milli marş, İsrail’e göç etme hakkı ve diğer semboller gibi ulusal hakları vardır” dedi. 
 
Netanyahu başkanlığında toplanan kabinede görüşülerek onaylanan tasarı, İsrail’i ‘Yahudi halkının anavatanı ve ulus devleti’ olarak tanımlıyor. Netanyahu toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, kabineye sunulan yeni vatandaşlık yasa tasarısına ilişkin, “İsrail devleti, Yahudilerin ulus devletidir. Her vatandaş eşit haklara sahiptir ve bu konuda ısrar ediyoruz. Fakat sadece Yahudilerin bayrak, milli marş, İsrail’e göç etme hakkı ve diğer semboller gibi ulusal hakları vardır” dedi. Netanyahu, “Filistinliler bunu kabul etmiyor. Bu kesimden insanlar, Filistin devletinin tanınmasından memnuniyet duyarken, Yahudi ulus devletine şiddetle karşı çıkıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
İSRAİL “DEVLETİ” SADECE YAHUDİLERİN
 
İsrail kabinesi tarafından kabul edilen ırkçı tasarı yarın mecliste görüşülecek. Söz konusu yasa tasarısı, ‘İsrail devletinin yalnızca Yahudilere ait olduğu, Arap vatandaşların Yahudilerle eşit olmadığı ve onların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü’ fikrini teyit ettiği için eleştiriliyor. Tasarı İsrail kabinesinde yer alan koalisyon ortakları arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlıkların yeniden su yüzüne çıkmasına sebep oldu. Muhalefet Netanyahu’yu politik bir hesap yaparak ucuz puanlar elde etmeye çalışmakla suçluyor.
 
HAMAS’TAN TEPKİ
 
Gazze Şeridi’ni kontrol eden Hamas Hareketi yayınladığı yazılı açıklamada, yasa tasarısının İsrail’in Yahudi devleti kimliğinin pekiştirilmesi anlamı taşıdığını söyledi.  Açıklamada, “Bu kanun tasarısı İsrail’in, Arap dünyasına her anlamıyla hakim olmak için kullanacağı dini bir savaşın habercisidir. Bu haliyle tüm Filistinliler ve bölgedeki Arap ülkeleri için tehlike çanlarının çalınması anlamına gelmektedir” ifadeleri yer aldı. Hamas’ın açıklamasında, Filistin halkının ve hareketlerinin, İsrail’in ırkçı yayılmacı projeleri sonuçsuz kalıncaya kadar direnmeye devam edeceği belirtildi.
 
İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLADI
 
Kudüs’te bir sinagoga düzenlenen ve dört kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı bahane eden Siyonistler, Filistinlilere yönelik hak ihlallerini artırdı. Birçok Filistinli çalıştığı işyerlerinden çıkarıldı. Askalan Belediye Başkanı ItamarShimoni, İsrail’de çalışan Filistinlileri, özellikle de eğitim kurumlarında çalışanları işten çıkarmaya başladığını açıklamıştı. Shimoni, İsrailli işgalcilerin ‘güven ve huzur içinde yaşamlarını sürdürebilmesi’ gerekçesiyle açıkladığı işten çıkarma kararının; eğitim kurumları, park, bahçe dâhil bütün kurum ve kuruluşlarda çalışan Arap asıllı işçileri kapsayacağını ifade etmişti. İsrail Parlamentosu’nda (Knesset) Arap milletvekilleri ve birçok Yahudi milletvekili bu adımın ‘ayrımcılığı derinleştirdiğini’ ifade ederek, kararı protesto etmişti.
 
IRKÇI “APARTEID” REJİMİNİN BENZERİ
 
Parlamentoda 13 milletvekili ile temsil edilen Ortak Arap Listesi, tasarıyla ilgili yazılı bir açıklamada, “İsrail hükümetinin desteklediği Yahudi Ulus Devleti tasarısı ülkedeki Arap vatandaşların konumlarına ve haklarına savaş açmak anlamına gelmektedir. Bu tasarı iki farklı vatandaş modeli oluşturarak ırkçılığı, ayrımcılığı yasal hale getiriyor. Bu tasarı (Güney Afrika’daki ırkçı) Aparteid rejimi kanunlarından alıntıdır” ifadelerine yer verildi.
 
milligazete
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-05-2017 08:52 - 587 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım