Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
MGK’dan ‘OHAL Uzatılsın’ Tavsiyesi
6 saat süren MGK sona erdi. MGK hakkında yapılan yazılı açıklamada, OHAL’in uzatılmasının istendiği belirtildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2016 08:37 - 538 Okunma
 
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 6 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, MGK’nın olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunduğu bildirildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in katıldığı toplantı 6 saat sürdü. OHAL’İN UZATILMASI Toplantı sonrası yapılan açıklamada, “Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanmasının devamlılığını sağlamak amacıyla olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır” denildi.
 
SURİYE’NİN KUZEYİNDE GÜVENLİ BÖLGE
 
Bildiride, “Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye’nin kuzeyinde ‘terörden arındırılmış güvenli bölge’ tesisi ile ‘uçuşa yasak bölge’ uygulamasının gerekliliği üzerinde durulmuştur” ifadeleri kullanıldı.
 
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER GÜNÜ
 
MGK’da, “FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi tarihinin her yıl, ‘Demokrasi ve Özgürlükler Günü” olarak anılması tavsiye edilmiştir” açıklamasında bulunuldu.
 
BELEDİYELERE YÖNELİK İDARİ İŞLEMLER
 
Bildiride, “Devletin ve milletin öz kaynaklarını, asli görevleri yerine bölücü terör örgütüne destek için kullanan ve bu suretle teröre alet olan belediyeler hakkında yapılan idari ve hukuki işlemlerin yerinde olduğunun, bu konudaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizilmiştir” ifadelerine yer verildi.
 
FIRAT KALKANI HAREKATI
 
Özgür Suriye Ordusu’nun desteklenmeye devam edileceğinin vurgulandığı bildiride şunlar kaydedildi: “Bölgedeki siyasi ve askeri gelişmeler ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, hudutlarımızda bir terör koridorunun oluşmaması için başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın öncelikli iki amacından ilkinin, sınır güvenliğimizin sağlanması ve bölgede yaşayanların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi; ikincisinin ise buradaki DEAŞ ile PYD-YPG terör unsurlarının bütünüyle temizlenmesi ve ülkelerinin bütünlüğü için Özgür Suriye Ordusu’nun desteklenmesi olduğu bir kez daha kaydedilmiştir.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2016 08:37 - 538 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım