Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Meclis Başkanı Çiçek'in Irak temasları
Irak ve Türkiye kilit ülkedir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-11-2013 12:57 - 1326 Okunma

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesi için birçok sebep var. Çünkü Türkiye ile Irak iki kardeş, dost ve komşu ülkedir. Dolayısıyla bu bölgenin iki kilit ülkesidir” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bağdat’taki resmi temaslarını tamamladıktan sonra Türk Şehitliği ile İmam-ı Azam Ebu Hanife ve İmam Musa Kazım’ın türbelerini ziyaret etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bağdat’taki resmi temaslarını tamamladıktan sonra Türk Şehitliği ile İmam-ı Azam Ebu Hanife ve İmam Musa Kazım’ın türbelerini ziyaret etti.



Bağdat’taki temasları kapsamında Irak Ulusal Meclis Başkanı Usame El-Nuceyfi, Irak Başbakanı Nuri El-Maliki ve Irak Cumhurbaşkanı Vekili Hudayr Huzai ile görüşmeler yapan Çiçek, resmi temaslardan sonra 2 bin 700 Osmanlı askerinin kabrinin bulunduğu Türk Şehitliği’ni ziyaret etti. Çiçek, şehitlikteki şeref defterine duygularını yazdı.

Çiçek ve beraberindeki heyet, daha sonra Azamiye Mahallesi'ndeki İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin türbesini ziyaret etti. Çiçek, burada Sünni Vakfı Başkanı Dr. Mahmut Es Sumeydei ve Azamiye Camisi imamı Şeyh Ahmet Hasan Al Taha ile görüştü.

Bağdat’taki dini merkezlerin, Türkiye halkı için çok önemli olduğunu belirten Çiçek, ''Eskiden Türkiye’deki Müslümanlar hacca giderken, Bağdat’taki türbeleri ziyaret ederlerdi. Kardeşliğimizin tesis edilmesinde bu mekanların çok önemli bir yeri var. Allah kardeşliğimizi daim kılsın'' dedi.

Şeyh Ahmet Hasan Al Taha ise ''TBMM Başkanı’nın ziyaretini, tüm Türkiye halkının ziyareti olarak kabul ediyoruz. Umarız bu tür ziyaretler, her iki halk ve hükümet arasındaki bağları güçlendirir” diye konuştu.

“Türkiye’den gelen siyasetçilerin türbeleri ziyaret etmesi bizi çok mutlu ediyor” diyen Şeyh Ahmet, “Çünkü bu ziyaretler, halkların birbirine olan sevgisini pekiştiriyor. Karşılıklı ziyaretlerin iki ülke ilişkilerine olumlu yansımasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Sünni Vakfı Başkanı Dr. Mahmut Es Sumeydei de Irak-Türkiye ilişkilerindeki yakınlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Her iki halk için faydalı olmasını diliyoruz'' ifadesini kullandı.

Daha sonra Kazımiye mahallesine giden Çiçek, Şiilerin 7. İmamı İmam Musa Kazım’ın türbesini ziyaret etti. Çiçek, burada caminin genel sekreteri Dr. Cemal El Debbağ ile görüştü.

Çiçek, Irak’taki temasları çerçevesinde son olarak Türkmenlerle yemekli bir toplantıda bir araya gelecek.

Ziyaretlerde, Türkiye-Irak Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken de yer alıyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-11-2013 12:57 - 1326 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım