Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Makdisi: Hula katliamı zırh delici roketle gerçekleştirildi
Suriye hükümeti, Humus kentine bağlı Hula kasabasında 92 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın zırh delici roket kullanan silahlı çeteler tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-05-2012 19:03 - 1176 Okunma

 

Suriye hükümeti, Humus kentine bağlı Hula kasabasında 92 kişinin ölümüyle sonuçlanan katliamın zırh delici roket kullanan silahlı çeteler tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, muhaliflerin ilk kez ağır silahlar kullanmaya başladığını belirterek silahlı çetelerin 32 çocuk olmak üzere 90 kadar sivilin ölümüyle sonuçlanan saldırıda zırh delici roketler kullandığını söyledi.

Hula katliamını güvenlik güçlerine mal etmeye çalışan medya organlarını kınayan Cihad Makdisi, silahlı grupların Hula saldırısından önce bir noktada toplandıklarını ve pikap tarzı araçlarla taşıdıkları silahlarla bölgedeki beş güvenlik merkezine de saldırıda bulunduklarını söyledi.

Cuma günü söz konusu bölgede silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların saat 14’ten 23’e kadar sürdüğünü belirten Makdisi, bu çatışmalar sırasında 3 güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiğini açıklayarak “muhaliflere silah ve para yardımcında bulunan taraflar bu cinayetlere ortaktırlar. Suriye güvenlik güçleri düşmanlar istese de istemese de halkı korumaya devam edecektir” dedi.

Suriye hükümetinin Hula’da gerçekleştirilen katliamla ilgili olarak bir araştırma komisyonu kurduğunu ve komisyonun olayın ayrıntılarına ilişkin raporunu en kısa sürede açıklayacağını belirten Cihad Makdisi, bu saldırının BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye konusunda yapılacak toplantı ve Kofi Annan’ın Şam ziyareti öncesinde gerçekleşmiş olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Yaşanan kanlı olayların Suriye yönetiminin çıkarına olmadığını belirten Makdisi, Annan planının yürürlüğe girmesinden sonra silahlı grupların saldırılarının arttığına dikkat çekti ve "kafalarına ateş edilerek öldürülmüş çocuklar var. BU bir vahşet ve terör yöntemidir. böylesi bir şey devlet güçleri tarafından yapılabilir mi?" dedi.

Benzer bir katliamın Şumariye bölgesinde de gerçekleştirildiğini de hatırlatan Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, saldırıların Annan planı sonrasında başlayan siyasi süreci başarısız kılmaya yönelik olduğunu öne sürdü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-05-2012 19:03 - 1176 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım