Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kutlu bir davaya gönül verenler
Yeniçiftlik Hz. Abbas Camii
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-06-2014 09:59 - 2878 Okunma


Dergimizde her ay yayınladığımız Kutlu bir davaya gönül verenler bölümünde bu ay Marmara Ereğlisi Yeniçiftlik’te yaptırılan ve 8 Haziran’da açılışı yapılacak olan, Hz. Abbas Camii’ni sizlere tanıtmaya çalıştık.


Bu güzel bölgemizde özellikle yazın huzur içinde bir tatil yapmak isteyen Ehli Beyt dostlarının burada ev yaptırıp tatillerini geçirdikleri bir bölge.  
Dernek başkanı Süleyman İlter yağmurlu bir İstanbul sabahında bizi alıp bu şirin beldeye götürüyor. Yaptığımız kahvaltının ardından, bölgeyi tanıttıktan sonra bizi gururla gösterdiği Hz. Abbas Camii’ne bizi götürdü.

Önce Cami içindeki çalışmaları ve genel olarak camii bize tanıttı. Gerçekten şimdiye kadar gördüğümüz mimari olarak en güzel camilerimizden birisiydi. Başkan İlter Ramazan ayında insanların camilere gidip gelmesi bizde buruk bir hüzün yaratıyordu.  Biz de burada bir mescidin olması gerektiğini söyledik ve hemşerilerimizle yaptığımız istişarede hemfikir olduk.
Bu mutabakatın ardından dernek yönetiminden H. Kurban Aksu’yla yaptığımız istişarenin ardından H. Sultanali Tuncay ve H. Aydın Ergül’le de istişarelerimiz oldu. Daha sonra Caferi inancına mensup hemşerilerimizin inanç merkezi olan Zeynebiye Camii’nin çok değerli alimi H. Ş. Hamit Turan Hocamızı buraya davet ettik. Birlikte bölgeyi gezdik.
Kendisi değerli Liderimiz H. Ş. Selahattin Özgündüz’le yaptığı istişarenin ardından bu kutlu yolculuğa başladık.

Ben, H. Cevdet Çeçe, H. Hasan Akgün, Ziya Sevici kurucu üyeler olarak önce derneğimizi kurduk.

Bir yıl Allah razı olsun kendisinden, H. Cevdet Çeçe’nin evinin giriş katını mescit olarak kullandık.
 

Cami yeri için Belediye Başkanımız Kadir Ünal beyle görüştük. Önce sıcak bakmadılar. Daha sonra kendisi görevden alındı biz de vekâleten başkanlığa atanan Hikmet Ata’yla görüşmelerimizi devam ettirdik. Sağ olsunlar kendisi bize yer gösterdi bize. Böylece 8 Eylül 2013 yılında törenle camimizin temelini attık.

Bizim için kolay bir süreç olmadı. Ancak işin içinde azim, kararlılık ve samimiyet olunca Allah işlerimizi düzeltiyor. Nihayetinde Allah’ın evini yapıyoruz. Bu bizim için zaruri bir ihtiyaçtır. Bizler Camiler etrafında kenetlenen bir toplumuz. İnancımızı ve kültürümüzü bu şekilde var etme yolunu seçmişiz. Bundan da büyük onur duyuyoruz.

Camimizin temelinde ve yapımında emekleri olan çok değerli kardeşlerimiz oldu. Onların yardımları bizlere güç verdi. Örneğin, Mikail Göleli, H. Aynullah Yılmaztekin, H. Habip Yıldırım, Erdal Gök, H. Cevdet Çeçe’nin değerli eşleri H. Senem Çeçe, ata yurdumuz Azerbaycanlı bir iş adamı. Yaptıkları büyük katkılarıyla kısa zamanda Camimizi bitirme yarışına girdik.

Onların dışında başta Zeynebiye Camii olmak üzere diğer bölgelerde bulunan Cami cemaatlerimizin de temel töreninde katkıları oldu.

Bu bölgede Camimizde okunan ezandan etkilenen tanımadığımız bir hanımefendinin yardımı oldu. Yine bu bölgeden bir kardeşimiz ben bu caminin yapımında bir gün gönüllü çalışmak istiyorum dedi. Bunlar bizleri çok etkileyen gelişmeler oldu.  

Bu bölgede her kesimden vatandaşlarımız var. Hatta orada bulunan bir caminin derneği yaptırdığımız camiyi görünce bizi tebrik etti. Mimarisini beğendiler, gıpta ettiklerini dile getirdiler.

Camimiz 420 metre temel üzerine kuruldu. Hz. Abbas Camii 320 metredir. Aynı anda 400 kişi ibadet edebilecek kapasiteye sahiptir.  Geniş bir bahçesi var. Camimizin eksikleri elbette var. Morgu, Alimimizin kalacağı ev ve diğer müştemilat konusunda yapmamız gereken işler var.  

Bölgemizde sadece yazın gelip kalanların dışında kışında burada kalanlar var. Bizler bir yıl içinde bu camii yapıp bitirdik bu da Allah’ın bize bir lütfü oldu. Camimizde H. Tevekkül Argun kardeşimiz gönüllü olarak çalışmaktadır.

Hz. Abbas Camii’nin yapılmasıyla buralar daha da değerlendi. Hatta başka bölgelerde yazlıklarda kalan hemşerilerimiz evlerini satıp buraya yerleşmek isteyenler de var.  Biz bu anlamda bir ilki de başarmış olduk. Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Maddi ve manevi emeği geçen herkese sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyorum.

Dernek yönetiminden H. Kurban Aksu ve H. Aydın Ergül ise Hz. Alemdar Abbas’ın doğum gününü geleneksel olarak artık burada kutlamak istiyoruz.  Bütün Ehli Beyt dostlarını her yıl bu kutlu doğum gününde burada görmek istiyoruz.  Bunu bu yıl başlatacağız. Haziran ayının sekizinde ilkini yapacağımız kutlama programıyla bunu başlatacağız. Hem Camimizin açılışını hem de Alemdar Abbas’ın mübarek doğum gününü kutlayacağız. İki bayramı bir arada yaşayacağımız büyük bir gün olacak bizler için. Allah’a sonsuz hamdu senalar olsun. Sohbetin ardından Cuma Namazı kılıyoruz.

Hz. Abbas Camii imamı H.Ş. Ziya Gök Cuma hutbesinde İslam dünyasında yaşanan acı durumlardan bahsederek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Kur’an ve Ehlibeyt’in kurtuluş yolu olduğunu ve bütün Müslümanların Allah Resulü’nün iki büyük emaneti olan Kur’an ve Ehlibeyt etrafında kenetlenmesi gerektiğini, ihtilaflardan uzak durarak vahdeti korumalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Dikkatimizi çeken konu namaza Sünni –Alevi – Caferi inanç mensuplarının yan yana ve omuz omuza ibadet etmesiydi. Kendileriyle konuştuğumuzda da, bu Camii’nin yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını, Müslümanların kardeş olduğunu dile getirdiler.



 Cami alimi H.Ş. Ziya Gök kendisiyle ilgili kısaca şunları söyledi: Ben 1979 yılında dost ve komşu ülke İran İslam Cumhuriyetinin Tebriz kentindeki ilim havzasına ilahiyat okumak için gittim. Daha sonra kutsal Kum kentindeki ilim havzasına gittim. Toplam 7 yıl ilahiyat eğitimi aldıktan sonra ülkeme geri döndüm.  Çeşitli alanlarda hizmet verdikten sonra Bağcılar İmam Ali Camii ve ardından Arnavutköy ‘de bulunan Fatımatüz Zehra Camii’de toplumumuza hizmet verdim. Şimdi de burada hizmete devam etmekteyim.

Bir yıl içinde büyük bir özveriyle derneğimiz çalıştı ve camimiz tamamlandı. Başta dernek yönetimimiz olmak üzere burada yaşayan mümin kardeşlerimin ve hayırsever Ehlibeyt dostlarının gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Maddi ve manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu cami birlik ve beraberliğin, kardeşliğin merkezi olacak.  Günlük ibadetlerin dışında diğer mescitlerimizde olduğu gibi başta Hz. Peygamberimizin (saa) kutlu doğum günü ve vefatı olmak üzere diğer masum imamlarımızın da doğum ve şahadet günlerini anıyoruz. Ramazan ayında yine dolu dolu programlarımız oluyor. Yaz dönemi Kur’an kursları da düşünüyoruz.  Haziran ayının sekizinde hem camimizin açılışını yapacağız hem de Hz. Alemdar Abbas’ın (as) kutlu doğum gününü camia olarak kutlayacağız.  Ben bütün Ehlibeyt dostlarını Caferiyol Dergisi vasıtasıyla davet ediyorum. Bu coşku ve sevinci her yıl birlikte yaşamaya davet ediyoruz.

Bu davetle birlikte bizlere de yer verdiği için Caferider ve Caferiyol Dergisine içten teşekkür ediyoruz.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-06-2014 09:59 - 2878 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım