Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kutlu bir davaya gönül verenler
Arnatvutköy Fatımatüz Zehra Camii
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-03-2014 12:35 - 3546 Okunma
 Kutlu bir davaya gönül verenlerde bu ay Arnavutköy’de bulunan Hz. Fatımatüz Zehra Camii’ni sizlere tanıtmaya çalışacağız.
 
Söyleşimize Dernek Başkanı Mecnun Bayat'la başladık. Bayat  caminin yapılış sürecini şöyle anlatıyor:
1989 yılında az sayıda ailenin yaşadığı bu bölgede dini inançlarımızı yerine getirmek için bir mescit yeri alıp yaptırmaya karar verdik. O zamanlar dernek kurmak için Ali Bayat, Mehdi Tuncay, Oruç Uslu kendisi vefat etti Allah rahmet eylesin ve bendenizden oluşan kurucu üyelerle derneğimizi kurduk.  O zamanlar alim olarak bize Mir Suca Erdoğdu öncülük etti. Arsanın alınması ve temelinin atılmasında onun emekleri büyük oldu.  Bir buçuk yıl sonra bir katını çıktık. Dükkân katını da tamamladık.
 
2012 yılında üst kısmını tamamladık. 2013 yılında da camimizi bitirerek törenle ibadete açtık. Elbette zorlu bir süreç oldu bizim için. Ancak azimle, sabırla, ibadet bilinciyle birlik içinde bu sürece gerçekleştirdik. Bu süreç içerisinde derneğimizde görev alarak hizmet eden arkadaşlarımız oldu. Ergun Atam, Nurettin Tayfun, Eşref Karaduman, Ahmetali Alçiçek, Kahraman Akbulak, Aynullah Tuncay, Ali Taşın, Hamdi Uslu, Nevzat Özçelik kardeşlerimiz derneğimizde görev alarak inancımıza, toplumumuza hizmet ettiler. Allah bütün emek verenlerden, hizmet edenlerden razı olsun.  Elbette Allah’ın evine hizmet etmek büyük mutluluk. Sadece Allah’ın rızasını kazanmak amaç olmalı. Özellikle Cami derneklerinde görev alanların tek amacı bu olmalı.
 
Camimize bütün camiamızın katkısı oldu başta değerli liderimiz olmak üzere Zeynebiye camiasının cami cemaatlerimizin katkıları oldu. Cemaatimizden İbrahim Bayındır ve Ali Bayat kardeşlerimiz kimi nakti kimi beton ve demir alarak katkı sundular. Özellikle Caferider Âlimler Yüksek İstişare Kurul Başkanı H.Abdullah turan hocamızın vesile olduğu hayırseverlerin katkısıyla Camimizi yapıp bitirdik. 2013 yılında Törenle ibadete açtık. Camimiz 400 metrekare üzerine inşa edilmiştir.
 
Bayanlı erkekli 600 kişi aynı anda ibadet edebilecek kapasiteye sahiptir. Derneğimizin ödemesi gereken 40 bin TL borcu var. Bir değer hedefimiz camimizin önünde bulunan arsayı almaktır. Özellikle yaz aylarında cemaatimizin oturabileceği ve cenaze namazlarının rahat bir şekilde kılınacağı bir alana ihtiyacımız var. Bütün camiamızın yardımları, destekleri ve dualarıyla inşallah kısa zamanda bunu da gerçekleştirmek niyetindeyiz.
 
Bu güne kadar Camimizde görev alarak bizlere hizmet eden âlimlerimiz oldu. Mir Suca Erdoğdu’nun ardından iki yıl H. Ş. Ahmet Kamacı, 5 yıl H.Ş. Zafer Kamacı, iki yıla yakın H.Ş. Ziya Gök ve üç ay da H. Ş. Ehed Talan hocamız bizlere hizmet verdiler. Allah hepsinden razı olsun. Şimdi de H. Ş. Ammar İlter hocamız görev yapmaktadır.
 
Benim toplumumuza mesajım birlik ve dirliğimizi koruyarak büyümek yaptığımız hizmetlerde daima Allah’ın rızasını gözetmeleridir. Gençliğimiz birlik ve beraberlik içinde kenetlensin.  Allah birliğimizi dirliğimizi daim eylesin diyor ve bize yer verdiğiniz için de Caferiyol Dergisine teşekkür ediyorum.
 
Cami İmamı H. Ş. Ammar İlter Fatımatüz Zehra Camii’nde göreve yeni başladığını anlatarak faaliyetler konusunda şunları aktarıyor:  Diğer camilerimizde olduğu gibi aynı istikamette programlarımız ve faaliyetlerimiz oluyor. 14 Masumun veladet ve şahadet günlerinde, Ramazan ve Muharrem aylarında kutlama ve yas programlarımız oluyor. Yaz dönemi Kur’an kurslarımız oluyor. Hafta içi ve hafta sonları çeşitli konularda sohbetlerimiz oluyor. Özellikle İmam Hz. Fatıma’nın (sa) kutlu vilayetinde bütün cami cemaatlerimizin iştirakiyle kutlama programı yapmaya gayret ediyoruz.
 
Benim mesajım şudur: “camilerimiz bizim yuvamızdır. Bizim insanımız çocukluktan itibaren camilerle haşr neşirdir. Bizim toplum gittiği her yerde cami etrafında kümelenmiştir. Mescidi Nebi’nin misyonu neye bizim de camilerimizin misyonu odur.  Birlik ve beraberliğimizin mihenk taşı camilerimizdir. Camilerimizi dolu saflarımızı sıkı tutmalıyız. Ben camiam ve şahsım adına bizlere yer verdiğiniz için Caferiyol Dergisine de teşekkür ediyorum.
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-03-2014 12:35 - 3546 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım