Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kılıçdaroğlu'nun Irak ziyaretinin ayrıntıları
Ziyaret 4 gün sürecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2013 11:12 - 49167 Okunma

 CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığının ‘ciddi risk’ uyarısı nedeniyle 58 basın mensubu yerine sadece görüntülü haber ajansı mensupları ve sınırlı sayıda köşe yazarı ile Irak’a gidecek. Kılıçdaroğlu’nun heyetinde, genel başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP milletvekilleri Osman Korutürk, Hurşit Güneş, Ali Özgündüz, Candan Yüceer ve bazı işadamları yer alacak. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan, THY uçağıyla Bağdat’a hareket edecek Kılıçdaroğlu, Kerkük, Necef’e de gidecek. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 24 Ağustos’ta Türkiye’ye dönecek.

Açıklamada, genel başkan yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun, konuyla ilgili şu sözlerine yer verildi: “Dışişleri Bakanlığımız daha önce sözlü, bugün (dün) de yazılı olarak, Irak’taki büyükelçiliğimizin kısıtlı olanakları olduğunu belirtti ve ciddi güvenlik riskine dikkat çekti. Genel Başkanımız ciddi güvenlik riskine rağmen Irak’a gitmekte kararlı, ancak ciddi güvenlik riskiyle karşı karşıya olacağı bildirilen heyetimizdeki 58 gazeteci sayısını azaltmak ve bazı köşe yazarları ile görüntülü haber ajanslarının mensupları dışında kalan gazete ve televizyon muhabirlerini heyetimize dahil edememek durumunda kaldık.

Ali Özgündüz ziyaret konusunda sitemize açıklamalarda bulundu

CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz, dört günlük sürecek ziyaret kamsamında Irak düşünce kuruluşunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Türkiye-Irak İlişkileri konusunda konuşması olacağını ardından Başbakan Maliki ve Eski Başbakan İbrahim Caferiyle biraraya geleceğini ardından Necefe geçileceğini bu Hz. Ali'nin Türbesini ziyaret ardından Ayetullah Sistani ve mümkün olursa Ayetullah Said El Hekimle görüşmenin olacağını söyledi. Kerbela ziyaretinin de programa dahil edilmeye çalışıldığını belirten CHP Milletvekili Özgündüz, Bağdat ziyareti kapsamında ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Irak parlementosuna  hitap edecek  heyeti Sünni ve Şii kanaat önderleriyle görüşecek. Ali Özgündüz ziyaret kapsamında  Kutsal Kazimiye türbesi  ve Azamiye türbesine de  ziyaretin gerçekleşeceğini ve Türkmen temsilcilerle de bir araya gelineceğini sözlerine ekledi.

Irak Heyetine gazetecilerden Ahmet Hakan Coşkun,Oral Çalışlar, Hüsnü Mahalli, Ceyda Karan,Rafet Ballı ve haber ajanslarından 15-16 kişilik bir ekip takip ediyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-08-2013 11:12 - 49167 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım