Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Keferya Ve Fua Halkının Halep'teki Son Durumu +Foto
Tesnim haber ajansının muhabirinin verdiği bilgiye göre; son olarak Keferya ve Fua halkından üç bin kişinin Halep’e girmesi ile terörist grupların saatlerce geciktirdiği takas anlaşmasının birinci aşamasının ikinci bölümü sona erdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2017 10:32 - 600 Okunma
Bu anlaşma Keferya ve Fualı sekiz bin sakinin, el-Zebdani ve Medaya bölgelerinden tüm silahlı kişiler ve ailelerinin İdlib şehrine doğru gönderilmesi karşılığında Keferya ve Fua’dan çıkması yönünde idi.
 
Aynı zamanda yaklaşık bir hafta önce beş bin Fua ve Keferya sakini söz konusu bölgelerden çıktıktan sonra, Halep’te kısa bir süre kendileri için hazırlanmış yerleşim yerlerine ulaştıktan sonra, Suriye’nin başta Lazkiye, Humus ve Şam olmak üzere diğer şehirlerine aktarıldılar.
 
Anlaşmanın ikinci turunda, Keferya ve Fua halkından üç bin kişinin Halep’e girmesi gerekirken, teröristler halkı iki günü aşkın çok zor bir durumda beklettiler.
 
Bu rapora göre; Fua ve Keferya halkı Halep’e girdikten sonra, Cebrin bölgesinde kendileri için hazırlanmış geçici yerleşim yerlerinde kaldılar.
 
Bu vatandaşlar bir süre sonra;  Lazkiye, Humus ve Şam eyaletlerine gönderilip, bundan sonra bu eyaletlerde yaşayacaklar.
 
Sekiz bin Keferya ve Fua halkının çıkması karşılığında, 2700 silahlı kişi Zebdani, Medaya ve el-Cebel el-Şarki’den İdlib’e gönderildi. Aynı zamanda Iraklı gruplar tarafından tutuklanmış aralarında şehzadelerinin de bulunduğu 27 Katar vatandaşı, Keferya ve Fua’dan çıkması anlaşılan vatandaşlara izin verildikten sonra, serbest bırakıldı. Katar söz konusu anlaşmada teröristlerin en önemli destekleyicilerinden biri idi.
 
Teröristler, Keferya ve Fua’dan çıkması gereken Suriyeli vatandaşların, ilk 5000’lik grubunu günlerce zor bir durumda bekletti ve korkunç bir cinayette, bir tekfirci terörist kendisini bu mazlum vatandaşlar arasında patlattı. Bu cinayet sonucu 300’ü aşkın kişi canını kaybetti veya yaralandı.
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-04-2017 10:32 - 600 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım