Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kars'ta Kerbela matemi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-11-2013 12:52 - 2358 Okunma

 Sabah erken saatlerinde başlayan törenlere, yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Sinelerin dövüldüğü, ağıtların yakıldığı törende, 7’den 70’e binlerce kişi omuz omuza yürüdü. Hazreti Ali Çarşı Camii önünde toplanarak, önde Türk bayrağı, Atatürk ve Hz. Ali posteri taşıyan binlerce kişi, sine ve zincir vurarak Faikbey Caddesinden Merkez Ehlibeyt Işıklı Camisi’ne daha sonra da Garnizon Şehitliği’ne kadar yürüdü.



Yürüyüşe katılanlara, bazı kişiler sıcak çay, şerbet ve helva ikram etti. Bazı kadınların kucaklarında bebekleriyle katıldıkları anma törenlerinde Hz. Hüseyin ve onunla şehit edilenler için gözyaşları döktü. Sine döven gençlerin de yüksek sesle ağıtlara iştirak etmesi de herkesi duygulandırdı.

Yürüyüşe katılan binlerce kişi, ilk olarak Merkez Ehlibeyt Işıklı Camii önünde bir süre dua ettikten sonra Garnizon Şehitliği’ne geçti. Ardından da Kur’an-ı Kerim okundu. Konuşmaların ardından deste grupları dua ve mersiyeler eşliğinde sine dövüp, zincir vurarak Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na geldi. Burada yakınlarının mezarlarının ziyaret eden gruba hayırsever tarafından çay, şerbet ve helva ikramında bulunuldu.



BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI

 Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem de, ehlibeyt dostları olarak, Kerbela’da İslama yöneltilen menfur saldırıların yıldönümünü idrak etmek için toplandıklarını söyledi. Erdem, şöyle dedi:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız ve diyanet teşkilatımızın son yıllarda işlediği Ehlibeyt temaları insanların ve büyük milletimizin gönlünde ferahlamaya neden olmuştur. Kuran ve Kuran’ın Ehlibeyt ile birlikte camilerde diyanet görevlisi, müftü ve muhterem hocalarımızın anlatmaları Türk Milletine, büyük milletimize birlik ve beraberlik açından önemli bir katkı sağlamıştır. Diyanet İşleri Başkanlığımızı, ehlibeyti camilerde ve diğer toplantılarda anlatma ve anlam yoluna gitmesini takdirle karşılıyoruz."

Kars Valisi Eyüp Tepe de "Vahşetin dün de, bugün de ne İslam, ne Şiilik, ne Sünnilik, hatta insanlıkla hiçbir alakası yoktur. İşte bugün yeniden diriliş günü, bugün bir ve beraber olma günüdür. Bu tablo, Müslümanların kardeş olduğunun cümle aleme ilanının tablosudur" diye konuştu.

Anma törenine Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı AK Partili Nevzat Bozkuş, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Müftüsü Mehmet Genç, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-11-2013 12:52 - 2358 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım