Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İzzetin Doğan: “Hz. Hüseyin sadece Müslümanların değil insanlığın şehididir”
09 Eylül 2019 Pazartesi günü Peygamber Efendimiz’in (s.a.a) sevgili torunu İmam Hüseyin (a.s) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1380. yıl dönümünde İstanbul Halkalı'da törenlerle anıldı. Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan bir konuşma yaptı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2019 17:41 - 1468 Okunma
Cem Vakfı Onursal Başkanı İzzettin Doğan, Müslümanlar arasındaki sorunların ve çatışmaların son bulması gerektiğini dile getirdi.
 
Çok değerli protokol, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve sevgili canlar; bugün görüyorum ki her zamanki gibi duygu yüklüsünüz. Burada on binlerce insan, Türkiye ve dünyanın her tarafından insan bugünü anıyoruz.
 Neden bu kadar önemli bir gün bugün? Çünkü Hz. Hüseyin Allah’ın mesajlarının insanlara iletilmesi olayıdır. Hz. Hüseyin sadece Müslümanların değil insanlığın şehididir. 
 
 İslam ülkelerinde savaşlar yaşanıyor, insanlar açlıktan, ilaçsızlıktan ölüyor ve bu da ister istemez bize bunun nedenini araştırmaya itiyor. Baktığımız zaman bu savaşların iki tarafı da Müslüman. Eğer Müslümanlar kendi aralarında çatışıyorsa sorun nedir? Neyin anlaşılması gerekir böyle bir günde? İslam’ın tüm insanlığa anlatılması gerekiyor. Ehl-i Beyt’in İslam’ı mı yoksa Muaviye ve oğlunun İslam’ı mı? Bütün konu buradadır. Ehl-i Beyt’in İslam’ını Allah Kerbela olayı ile gösteriyor. Hz. Hasan, Muaviye ile anlaşma yapıyor peki neden? Eğer zulme baş eğerseniz, sadece hayatınızı değil, haysiyetinizi de indirirsiniz. Yani insan haysiyeti haklardan daha önemlidir. Bir tek kan damlatılmasındansa Hz. Hasan mevkiden vazgeçtiğini söylüyor. Ve ardından Hz. Hüseyin yaptıklarıyla diyor ki zulme boyun eğmeyin yoksa haklarınızın yanında haysiyetinizi de kaybedersiniz. Yani Kerbela Hz. Ali’nin oğullarına vasiyetidir. 
 
 Biliyorum ki içiniz çok acıyor. Sadece bugün gözyaşı dökerek değil Hz. Hüseyin’in anlaşılmasına destek olmamız gerekiyor. Hz. Hüseyin’i derin bir aşk ile anarken onun istediği adaletin tüm dünyada vuku bulmasını diliyorum. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2019 17:41 - 1468 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım