Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İtalya: Türkiye’nin Sığınmacı Anlaşmasını Geri Çekmesi Avrupa İçin Yıkım Olur
Angelino Alfano, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında sığınmacılara ilişkin imzalanan anlaşmanın geri çekilmesi, Türkiye’nin kapıları açması halinde bunun Avrupa için yıkıcı olacağını söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-08-2016 09:37 - 554 Okunma
Bakan Angelino Alfano, ana akım gazetelerden La Repubblica’ya verdiği mülakatta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ve AB arasında yaşanan gerilime de değindi. AB’nin vize serbestisi getirmemesi halinde, Türkiye’nin geri kabul anlaşmasının sona ereceğine ilişkin açıklamaları hatırlatılan ve bunun ardından Balkanlar’dan İtalya’ya doğru yaşanabilecek göç akını karşısında bir planları olup olmadığı sorulan Alfano, “Türkiye kapıları açarsa bunun tüm Avrupa için yıkıcı bir şey olacağı açıktır” dedi.
 
Bunun için uluslararası dikkat ve endişenin üst seviyede olması gerektiğini belirten Alfano, “2015’ten bu güne kadar yabancı savaşçılar akınını engellemek için 344 gemiyi kontrol altına aldık. Türkiye’deki gelişmeler endişe verici, çünkü orada, başka yerlerde de olduğu gibi göç, diplomatik ilişkilerimizde bile müthiş bir baskı silahı haline geldi” diye konuştu.
 
Türkiye’deki mültecilerin sayısının milyonlarla ifade edildiğinin altını çizen Alfano, “Erdoğan insan haklarını hatırlasın, ama biz, aralarında Libya’nın da bulunduğu bazı ülkeleri yönetenleri kovmak suretiyle demokrasi ve daha iyi dönemlerin geleceği düşünüldüğü zaman, Arap Baharı’nın nasıl sonlandığını hatırlayalım” ifadelerini kullandı.
 
Daha önce Türkiye ile AB arasında varılan sığınmacı anlaşması uyarınca Türkiye, mültecilerin AB ülkelerine gitmesine engel olması karşılığında AB’den mali yardım alacak ayrıca Türk vatandaşlarının AB’ye girişleri için vizeler kaldırılacaktı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-08-2016 09:37 - 554 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım