Gulan Mısır yönetiminin Hamas ile düşmanlığının, İsrail’in bu hareketle düşmanlığından kat kat fazla olduğunu ve beklenenin çok ötesinde Gazze’yi baskı ve kuşatma altında tuttuğunu belirtti.
Siyonist rejim İsrail 2007 yılından beri Gazze şeridine yönelik kuşatmasını şiddetlendirdi ve bu bölgeye yakıt ve temel ürünlerin girişini engellemeye başladı; öyle ki şimdi Gazze şeridinde yaşanan vahim durum, bölgede insani facia ile ilgili tehlike çanlarını çalmaya başladı. Bu arada Mısır yönetimi Filistinlilere sürekli suçlamalar yönelterek Mısır ve Gazze arasında bulunan Refah sınır kapısını açmaktan kaçınıyor ve böylece Siyonist rejimin Gazze ve Filistin halkına yönelik cinayetlerine ortak oluyor. Refah sınır kapısı Gazze şeridinin hür dünyaya açılan tek kapısı ve bu bölge için ana damar konumundadır; bu yüzden kapalı tutulması Gazze bölgesi için çok ciddi sıkıntılara yol açıyor.
Bu şartlarda BM defalarca Mısır ve Siyonist rejimden, Gazze şeridine açılan tüm sınır kapılarını ve güzergahları açmasını ve bölgeye uygulanan kısıtlamalara güvenlik konseyinin 1860 sayılı kararnamesine göre son vermesini istiyor. 2009 yılında ve 22 günlük savaşın ardından çıkarılan 1860 sayılı kararnamede, İsrail’den saldırılarını derhal durdurması ve daimi ateşkes için ve Gazze’ye uzanan güzergahların daimi olarak açılması yönünde çaba harcaması isteniyor.