Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail Gazze Sınırına Utanç Duvarı İnşa Ediyor
MGK 2234 sayılı bildiri ile İsrail’in işgal topraklarında site inşaatını durdurmasını isterken, İsrail Savaş Bakanı Gazze şeridi sınırlarında utanç duvarı inşa etmeyi onayladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-01-2017 08:26 - 477 Okunma
Siyonist basından Yediot Ahronot gazetesi, İsrail Savaş Bakanı Evigdor Liberman’ın Gazze şeridi sınırlarında utanç duvarı inşa etmesini kabul ettiğini yazdı. Duvarın maliyeti 870 milyon dolar (3 milyar 340 milyon Şikel) olacaktır. İsrail işgal edilen Filistin topraklarında her türlü savaş cinayeti işlemiş ve işlemeye de devam ediyor. İsrail’in bu uygulamadaki temel amacı, işgal edilen topraklarda kendi hakimiyetini yaymak olduğu ifade ediliyor.
 
İsrail, Filistinli güçlerin işgal edilen Filistin topraklarına nüfuzunu engellemek amacı ile Gazze şeridi sınır bölgelerinde 870 milyon dolarlık bir utanç duvarı inşa etmeyi onayladı.
 
Yediot Ahronot gazetsinin raporuna göre; söz konusu utanç duvarı 65 km uzunluğunda, hem yer altında ve hem üstünde inşa edilecek. İsrail parlamentosu Kneset’te, Gelecek Var Fraksiyonu üyesi Haim Yelin, utanç duvarın tünel kazılmasını engellemek amacı ile de inşa edileceğini belirtti.
 
İsrail rejimi Filistinlilere yönelik yeni cinayetler için 870 milyon dolar bütçe tahsis ederken, BM Acil Yardım Koordinasyon Komitesi Yüksek Komiseri Pier Kerahenbol, doğu Kudüs’te yaşayan Filistinliler veya Suriye’deki kriz nedeni ile Suriye topraklarını terk etmek zorunda kalan  Filistinli mültecilerin kritik durumu hakkında uyarıda bulunarak 813 milyon dolar yardım talebinde bulundu.
 
Kerahenbol uluslar arası toplumun insani yardımlarına ihtiyacı olan Filistinlilerin sayısını 917 bin olarak tahmin ettiğini, bu sayının 2000 yılına nazaran 10 kat arttığını belirtti.
 
İsrail Savaş Bakanı Evigdor Liberman, sadece 2014 yılında Gazze şeridine karşı savaşta 6 bin 500 Filistinli ailenin evini kaybettiği bir durumda, 870 milyon dolarlık utanç duvarı inşasını onaylıyor. İsrail utanç duvarının sözde Filistinliler tarafından tünel kazılmasını engelleme amacı ile inşa edildiğini ileri sürüyor. Fakat görünüşe göre bu kararın, BMGK’nin 2234 sayılı kararına tepki ve bir nevi alaya almak hedefi ile alındığı anlaşılıyor. BMGK  23 Aralık 2016 tarihinde 2234 sayılı bildiri ile Siyonist rejimin, Filistinlilerin işgal edilen topraklarında site inşaatının derhal durdurulmasını istedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-01-2017 08:26 - 477 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım