Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail'den yağmalama yasası!
Filistinlililerin özel mülkü olan arazilere inşa amacıyla el konulmasına imkan tanıyan yasa çıkarmaya hazırlanan İsrail'e tepki gösteren İsrail Meclisindeki Ortak Arap Listesi'ni oluşturan vekiller, "İsrail ırkçı kanununun kılıfı altında kalan vatan toprağını da yağmalamayı amaçlıyor"dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2016 08:30 - 640 Okunma
İsrail meclisi Knesset'te Filistinlililerin özel mülkü olan arazilere inşa amacıyla el konulmasına imkan tanıyan yasa tasarısının son hazırlık okumasının onaylanması daha fazla Filistin toprağına el konulmasına ve bölgedeki adil barış çözümlerinin tükenmesine yol açacağı belirtildi. Knesset'teki Filistin asıllı İsrail vatandaşlarının oluşturduğu, meclisteki sandalye sayısının yaklaşık yüzde 11'ini elinde bulunduran Ortak Arap Listesi'nden yayımlanan yazılı açıklamada, yasa tasarısının hazırlık okumasının onaylanmasından endişe duyulduğu ifade edildi. 
 
Açıklamada, "Sağcı hükümet ve siyonist yerleşim yöntemi bölgeyi uçurumun eşiğine getirdi. Hükümet adil barış süreci ufkunu kapatıyor" denilerek, yasa tasarısı "toprak yağmalama ve adil çözümü tasfiye etme" olarak nitelendi.
 
Bu yasa tasarısının amacının Filistin davasını sonlandırmak ve Filistin halkının bağımsızlık şansını yok etmek olduğu vurgulanırken, "Faşist sağcı hükümet işgal suçlarını meşrulaştırıyor. Irkçı kanunun kılıfı altında kalan vatan toprağını da yağmalamayı amaçlıyor. Uluslararası kanunla çelişen, demokratik olmayan ve suç teşkil eden yerleşim yeri kanunu için mecliste oylamaya giderek demokrasiyi kullanıyor" denildi.
 
İsrail insan hakları örgütü Yesh Din ise yayımladığı yazılı açıklamada yasa tasarısını, "Batı Şeria topraklarını çalarak işgal edilmiş topraklara ilhak edilmesini meşrulaştırmak için atılmış ek bir adım" olarak değerlendirmişti.
 
İki devleti çözüme darbe
 
Filistin yönetimi Yerleşim Birimleri Dosyası Sorumlusu Gassan Dağlas da hazırlık okuması onaylanan bu yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde iki devletli çözüm imkanını bitireceğini söyledi.
 
Dağlas, bu yasanın küçük Yahudi yerleşim birimlerini kalıcı büyük Yahudi yerleşim yerine dönüştüreceğini, Batı Şeria'da Filistinlilere ait daha fazla araziye el konulmasına yol açacağını kaydetti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2016 08:30 - 640 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım