Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD İmam Hadi’nin Evladının Türbesine Saldırdı: 50 Ölü/ 65 Yaralı
IŞİD terör örgütü mensupları, perşembe günü akşam saatlerinde Irak’ın Selahattin şehrinin Belad ilçesinde bulunan İmam Muhammed Taki’nin (a.s) oğlu Muhammed Bin İmam Hadi’nin türbesine saldırı düzenledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2016 10:32 - 702 Okunma
 
-Irak’ın Selahaddin vilayetinde, Şiilere ait türbenin bulunduğu alanda düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısının 50’ye, yaralı sayısının 65’e yükseldiği bildirildi.
 
3 İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLENDİ
 
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Şiilerin 10. imamları olarak kabul ettikleri Ali el-Hadi’nin oğlu “Seyyid Muhammed”in Selahaddin’e bağlı Beled ilçesindeki mezarının yer aldığı alana yönelik düzenlenen 3 intihar saldırısında, mezarı ziyaret edenlerin de aralarında bulunduğu 50 kişi yaşamını yitirdi, 65 kişi yaralandı.
 
SADR MİLİSLERİNE TALİMAT VERDİ
 
Bunun üzerine Şii din adamı Mukteda es-Sadr, kendisine bağlı milis gücü Seraya es-Selam’a (Barış Tugayları) bölgeye hareket ederek oradaki güvenliği sağlama talimatı verdi.
 
 
Haber kaynakları bu saldırının ardından iki intihar bombacısının da türbenin yanındaki pazarda kendilerini patlattığını ve üçüncü intihar bombacısının da öldürüldüğünü ve patlayıcı yüklü kemerinin etkisiz hale getirildiğini belirtti.
 
İntihar eylemleri türbe içerisinde gerçekleşmedi ve saldırılar türbenin etrafında meydana geldi.
 
Samarra operasyon komutanı İmad El-Zahiri de iki intihar bombacısının türbenin içerisine girmeden emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
 
İmad Zahiri teröristler tarafından Seyyit Muhammed türbesine önce füze saldırısı gerçekleştiğini daha sonra da ziyaretçilerin üzerine teröristler tarafında ateş açıldığını ifade etti.
 
El-Haşd El Şabi (Gönüllü Halk Güçleri) de ticari mağazaların arkasına saklanan bir intihar bombacısını tutuklayarak, şehrin giriş ve çıkış yollarını kapattı ve daha sonra da türbenin etrafını temizlediler.
 
El-Haşd El-Şabi güçleri iki intihar bombacısını öldürdükten sonra patlayıcı yüklü kemerleri etkisiz hale getirdiklerini açıkladılar.
 
Selahattin şehri valisi Salah Ammet El-Ceberu de Beled ilçesindeki emniyet güçlerinden, intihar eylemcilerini ablukaya almalarını ve etkisiz hale getirmelerini istedi.
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2016 10:32 - 702 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım