Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD çocukları nasıl intihar eylemcisine dönüştürüyor?
Gaziantep'teki saldırı sonrası gözler IŞİD içerisindeki çocuklara çevrildi. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde ailelerinden koparılan onlarca çocuk intihar eylemcisine dönüştürülüyor. IŞİD'in bir yılda 89 çocuğu terör eylemlerine alet ettiği belirtiliyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2016 08:21 - 1137 Okunma
Gaziantep'teki saldırı sonrası gözler IŞİD içerisindeki çocuklara çevrildi. Suriye ve Irak'ın kuzeyinde ailelerinden koparılan onlarca çocuk intihar eylemcisine dönüştürülüyor. IŞİD'in bir yılda 89 çocuğu terör eylemlerine alet ettiği belirtiliyor.
 
Terör örgütü IŞİD beynini yıkayıp düzenlediği saldırılarda kullanmak üzere eğittiği çocuklara "Halifeliğin aslan yavruları" ismini veriyor.
Ailelerinden koparılan çocuklar silah ve savaş eğitimi aldıktan sonra zamanla hepsi birer intihar eylemcisine dönüştürülüyor.
ABD'de bulunan terörle mücadele merkezinin raporuna göre son bir yılda IŞİD'in terör eylemlerinde rol almaları 89 çocuğun yaşamına mal oldu. Bu çocukların yarısından fazlası 12 ile 16 yaşları arasındaydı.
 
 
IŞİD'in saldırılarda kullanmak için kaç çocuğu eğittiği de tam olarak bilinmiyor. Ancak Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporuna göre, 2015 yılı ocak ve ağustos ayları arasında örgüt yaklaşık 1500 çocuğu asker olarak kullanmaya başladı.
Çocuklar sadece asker olarak değil, canlı kalkan, muhbir, bomba yapımcısı ve gardiyan olarak da IŞİD saflarına ekleniyor. Sadece IŞİD değil, diğer örgütler de çocukları kanlı eylemlerine dahil ediyor.
Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram terör örgütü onlardan biri. Boko Haram bu yılki intihar eylemlerinin 5'te 1'inde çocukları kullandı.
 
 
Hatta örgüt daha az dikkat çektikleri gerekçesiyle kız çocuklarını ölüme gönderiyor. BM verilerine göre, Boko Haram'ın intihar bombacısı olarak kullandığı çocukların yüzde 75'ini kızlar oluşturuyor.
El Kaide ve Taliban gibi örgütler de çocukları savaş alanında kullanmaktan geri durmuyor. El Kaide, Irak'ın işgali döneminde ABD güçlerine yönelik saldırılarda çocuk intihar eylemcilerine sıkça başvurmuştu.
Taliban da Afganistan'da mayın döşeme, saldırı düzenleme gibi eylemlerde ailelerinden kaçırdığı ya da satın aldığı çocukları kullanıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-08-2016 08:21 - 1137 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım