Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İranlı Hacı Adayları, Hac Merasiminden Mahrum Bırakıldı
İran Hac ve Ziyaret Kurumu bir bildiri yayımlayarak; İranlı hacı adaylarının bu yılki hac merasimine katılıp katılamayacağına dair açıklamada bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-05-2016 08:37 - 789 Okunma
İran Hac ve Ziyaret Kurumu tarafından yayımlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:
 
“Biz her yıl olduğu gibi, bu yıl da hac merasimi için program koordine etmek üzere toplantılar düzenliyorduk ve şimdiye kadar haccın gerçekleştirilmesine dair hiçbir şüphe yoktu. Muazzam bir hac organizasyonu düzenlemekte kararlıydık.
 
Görüşmelerin ikinci turunda Arabistan sorumlularının verdikleri bütün sözlere rağmen, ikinci İran heyetinin seyahat vizesi 45 gün gecikmeyle ve yeni Suudi Arabistan Hac Bakanının atanmasından sonra imzalandı ve sonunda İran İslam Cumhuriyeti heyeti, yeni bakanın davetiyle 25.05.2016 tarihinde Arabistan’a hareket etti.
 
Bu turdaki görüşmelerde İran’da vize çıkartılması ve İran hacılarının İran İslam Cumhuriyeti uçaklarıyla taşınması ve geçen yıl yaşanan acı olaylar sebebiyle ‘İranlı hacıların güvenliği, onuru ve haysiyetinin korunacağının temin edilmesi’ şartıyla hacı gönderileceği belirtildi. Ama Arabistan’ın üst düzey yetkileri arasındaki tutarsızlık ve hac konusuna siyasi bakış sebebiyle bu taleplerimize olumlu cevap verilmemiştir.
 
Suudi Arabistan kendi medya propagandasına rağmen, iki ülke arasındaki siyasi atmosferin etkisi altında, Haccı siyasi konulara bağlayarak bu esasa göre, her yılki ortak anlaşma metnini değiştirmiştir. Bu yüzden Hac ve Haremi Şerifeyn’den siyasi yarar sağlayan ve İran halkının doğal hakkı olan Hac ibadetini yerine getirmelerine karşı çıkan ve Allah yolunun önüne engel koyan Arabistan’dır. Şu an Hac organizasyonlarını yapabilmek için yeterli zamanın kalmaması ve Arabistan’ın İran İslam Cumhuriyeti’nin haklı
 
taleplerini karşılamaması ve Suudi hükümetinin devam eden sabotajları sebebiyle, İran İslam Cumhuriyeti hacıları, bu yıl ki Hac merasiminden mahrum bırakılmıştır ve bunun bütün sorumlusu da Suudi Arabistan’dır.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-05-2016 08:37 - 789 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım