Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran Meclis Başkanı Laricani'den Aşura Mesajları
Bölge ülkeleri uyanık olmalı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-11-2012 11:04 - 1805 Okunma

Caferider'in düzenlediği evrensel Aşura matem merasimine katılan İran Meclis Başkanı Dr. Ali Laricani önemli mesajlar verdi. Laricani Aşura konuşmasında şunları söyledi:

 Selam olsun sana ey Eba Abdillah! Selam olsun sana ve senin yolunda feda olup haremine yerleşen ruhlara! Ben yaşadığım sürece, gece ve gündüz devam ettiği müddetçe Allah'ın ebedi selamı hepinizin üzerine olsun. Allah bunu benim sizi son ziyaretim kılmasın.

Selam olsun Hüseyin'e ve Hüseyin oğlu Ali'ye, Hüseyin'in evlatlarına ve ashabına.

Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

İmam Hüseyin'e yas tutan Eh-i Beyt muhibbi, saygıdeğer protokol, hanımefendiler ve beyefendiler, dost ve kardeş ülke Türkiyeli Ehl-i beyt dostlarına selam olsun.

Mazlum imamımız için tuttuğunuz yasın şefaate ulaşmasına vesile olmasını ümit ederim.

Hz. Peygamberden rivayet edilen şu hadisi şerifi mutlaka duymuşsunuzdur: "Hüseyin hidayet meşalesi ve kurtuluş gemisidir."  Karanlıkları yok eden müminlere aydınlık bahşeden bir kaynaktır.

İmam Hüseyin, korkutucu hadislerin dalga misali peş peşe geldiği dönemde, insanlığın kurtuluş gemisidir. İmam Hüseyin'in yolu ve sevgisi gönülleri aydınlatır. Aldatıcı ve maddi dünyada yolunu kaybetmiş yorgun insanları kurtuluş sahiline kavuşturur.

Hüccet'ül İslam Selahattin Özgündüz kardeşim, saygıdeğer protokol ve İmam Hüseyin'e yas tutan kıymetli kardeşlerim;

Allah'a şükürler olsun ki hayat tarzı Aşurai bir tarz olan bir dine bağlıyız. Bu dinin yol göstericisi ve İmam'ı da Hüseyin oğlu Ali'dir. Yüce Allah bizlere yalnızca zevk ve sefanın hakim olduğu modern dünyada Aşurai hayat tarzını, insanca ve kardeşçe yaşamayı nasip etti. Allah'a iman, maneviyat ve Allah yolunda mücahade, onurlu hayat sürmenin koşuludur. İmam Hüseyin'in buyurduğu şu söz ne kadar da kıymetlidir; "Ölüm, zelil bir hayattan hayırlıdır; O da cehennem ateşinden daha hayırlıdır."

İmam Hüseyin'e matem tutan değerli hanımefendiler ve beyefendiler Aşura yalnızca tarihi bir hadise değildir; bilakis Müslümanların ve bütün insanların hayat dersi çıkaracağı, özgürce hayat sürdürmeyi öğreneceği bir olaydır. Şehit İmam Hüseyin şöyle buyurur: "Dininiz yoksa bari bu dünyada özgür kimseler olun!"

Bugün her zamankinden çok bu hayat verici nasihati uluslararası hilekâr siyasetçilere; özellikle vicdanları sızlamadan, mazlum Gazze halkının üstüne her çeşit öldürücü bomba yağdıran Amerika ve Siyonistlere ve onların alçak müttefiklerine hatırlatma gerekmektedir ki batılı ülkeler bu kan dökücülüğü kınayacaklarına, temsilcilerini geçen hafta İsrail'e göndererek bizi suçunuza ortak edin dediler. Ancak en son kahraman Filistin halkına 22 Gün Savaşı'nda ve 8 Gün Savaşı'nda zafer ve onur kazandıran şey direniş ruhu ve hürriyet sevdası olmuştur.

Bu, Müslümanlara izzetli yaşamayı öğreten Hüseyin’i mektepten ve Aşura’yi hayat tarzından alınmış bir derstir. Siyonist rejim bu vahşi saldırıların sonucunda çetin ve yeni bir yenilgiye uğramıştır ancak çok daha çetin kendisini beklemektedir.

İmam Ali (as) buyuruyor ki: "Mazlumun hakkını arayacağı gün, zalimin mazluma zulmettiği gün daha çetindir." İran İslam İnkılâbı Hüseyni şiarla, Amerikan diktatörünü alaşağı etti ve Irak'la 8 yıl süren savaşta zafer kazandı. İmam Hüseyin'i takip ederek mazlum halkları,  bilhassa Filistin halkını himaye etti ve etmektedir.

Bugün Müslümanlar vahdetleri ile Amerikan zulmüne karşı zafer kazanabilirler ve inşallah böyle de olacaktır. Birkaç yıldır bölgedeki devrimlerden sonra Batılı ülkeler yeni maceralara atılma peşindedir. Bölge ülkeleri uyanık olmalı, Amerika'nın ve Siyonist rejiminin oyununa gelmemelidir.

Bugün burada sizlerle, İmam Hüseyin'e yas tutan siz kardeşlerimle bu görkemli yas töreninde bir araya gelmek nasip oldu ve sizlere İran İslam
İnkılâbı Rehberi Hz. Ayetullah Hamanei'nin selamını getirdim. Yüce Allah'tan dost ve kardeş ülke Türkiye'de  İmam Hüseyin'e yas tutan kardeşlerime izzetli ve onurlu bir hata bahşetmesini niyaz ederim."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-11-2012 11:04 - 1805 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
13-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım