Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İlişkileri Normalleştirme Sırası Suriye’de mi?
İsrail ve Rusya ile ilişkilerini normalleştiren Türkiye’nin gündeminde şimdi de Suriye mi var?
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-07-2016 11:33 - 782 Okunma
Arap dünyasının önde gelen stratejistlerinden, Londra merkezli Re’y-ul Yevm Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Abdulbari Atvan, yayımladığı son yazısında Türkiye’nin dış siyasetindeki değişimleri ele aldı.
 
Erdoğan’ın İsrail ve Rusya ile ilişkilerin düzelmesi yönünde adımlar atmasının, yakında Beşşar Esad’la da ilişkilerin yenilenmesini mümkün kıldığını belirten Atvan, Binali Yıldırım’ın “Dostlarımızın sayısını arttıracağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız. Suriye’de yaşanan, 4 yılı aşan bu anlamsız savaş yüzbinlerce din kardeşimizin hayatına mal oldu.” ifadelerine dikkat çekti. 
 
Atvan, yazısının sonunda Erdoğan’ın çok geçmeden Suriye’ye gideceğini ve iki ülke arasındaki düşmanlığın son bulacağını ifade etti. Filistinli yazar, “böylelikle Erdoğan Emevi Caminde namaz kılma arzusuna kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.   
Perinçek’ten de Esad’la barış sinyali; Erdoğan’ı Rusyayla biz barıştırdık, sırada Suriye var
 
Vatan Partisi’nden edinilen bilgilere göre; Aralık 2015’te Genel Başkan Yardımcısı, E. Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlığında bir heyet, önce Şam’ı, hemen ardından da Moskova’yı ziyaret etti. Heyette Pekin’in yanında Genel Başkan Yardımcıları E. Tümgeneral Beyazıt Karataş ve Yunus Soner ile partinin strateji merkezi USMER İstanbul başkanı, E. Tümamiral Soner Polat da yer aldı.
 
Suriye’de Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad tarafından kabul edilen heyet, Moskova’da ise Rusya Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde ağırlandı. Doğrudan Kremlin’e bağlı olan stratejik araştırma merkezine Putin’in kurmayları önderlik ediyordu.
 
Vatan Partisi bu ziyaretler sonrası “TC Dışişleri Bakanlığı’na da brifingler verdiklerini” belirtti. Bahar aylarında ise Putin’in kurmayları, Vatan Partisi’nin davetlisi olarak Ankara’ya geldi.
 
Perinçek ise konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda Vatan Partisi’nin bu süreçte katkısı olduğunu belirtti ve Rus temsilcilerinin Ankara’ya geldiğinde Erdoğan çevresiyle görüşmesinde partisinin aracı olduğunu açıkladı. “Erdoğan çevresi sizinle de görüştü mü” şeklindeki soruya ise Perinçek, “Onlar da heyetler halinde partiden arkadaşlarımızla görüştü” cevabını verdi. 
Odatv’de ayrıca Perinçek’in “Davutoğlu’nun Türkiye’nin Rusya-İran-Suriye ile barışmasını baltalamaya çalıştığını” iddia ettiği de aktarıldı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e yazdığı mektupta “bölgedeki krizle ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye’nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söylediğini hatırlatan Doğu Perinçek, “Bu, hendeklere gömülen PKK’yı Suriye’nin kuzeyinde de bitirecek süreçtir. Bölgedeki ABD-İsrail koridorunu sona erdirmektir” dedi.  
“Peki, sizce devamı gelecek mi? Suriye ile ilişkilerde de düzelme bekliyor musunuz” şeklindeki soruya ise Perinçek, “Kesinlikle. Bu, Suriye ile de barış demektir” diye yanıt verdi.
islamianaliz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
01-07-2016 11:33 - 782 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
30-09-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım