Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır'da Gadir-i Hum baykanı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-10-2013 17:25 - 2247 Okunma

Iğdır'da Gadir-i Hum Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıd. Iğdır Ehli Beyt Alimleri Derneği tarafından düzenlenen kutlama törenine katılım yüksek oldu.

 Gadir-i Hum Bayramı töreninde konuşan Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı H. Ş.Veli Beder: “Ehlibeytin yolundan gitmek, Peygamberimizin pak ve tertemiz ailesinin yolunu izlemek bizleri onurlandırmaktadır. Ehlibeytin o pak ve tertemiz yolunu anlatmak ta elbette ki din adamları olarak bizim birinci vazifemizdir. Eşyanın tabiatı bunu gerektirir. Bizler Anayasamız ve kanunlarımız dışına çıkmadık ve çıkmayacağız da. Anayasamız din ve vicdan hürriyetini teminat altına almıştır. Kanunlar çerçevesinde ifade özgürlüğümüzü kullanacağız. Dini törenler hiçbir zaman izne tabi olmamıştır." dedi.
   

Kutlama törenine İran İslam Cumhuriyetinden katılan Erdebil Cuma İmamı  ve Bilginler Meclisi Üyesi Seyit Hasan Amuli de bir konuşma yapdı. Amuli konuşmasında şunları söyledi: "Bugün kadir hum bayramıdır yani Hz. Ali'nin peygamber efendimiz kendisinden sonra varisçi olarak gösterdiği gündür. Biz Müslümanlar birlik olmalıyız. Beraberliğimizi korumalıyız. Allah bizleri Kuranı kerim yolundan birlik beraberlikten kardeşlikten ayırmasın " Dünyanın dört bir tarafında Müslüman Müslüman’ı katlediyor. Suriyede, Irakta, dünyanın birçok yerinde katliamlar yaşanıyor. Peygamber efendimizin içi kan ağlıyor. Amerika peygamberimizle alay ediyor karikatürler çiziyor. Başının üzerine atom bombası resmi çiziyor. Neden sorduğumuzda ise Muhammedin dini, Savaş getiriyor katliam yapıyor. Bunun için bıraktık diyorlar. Peygamber efendimizin yüreği kan ağlıyor. Benim ümmetim neden birbirine düşmüş, Sünni’siyle Şii’siyle birbirini katlediyor.

   Bu savaşa dur demeliyiz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.”dedi.    Programda, Dini alim Arif Taşdemir, Kurban Ulusöz tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler okundu.

    Programa, Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder, İran İslam Cumhuriyetinden Cuma İmamı ve Bilginler Meclisi Üyesi Seyit Hasan Ambuli, İran islam Cumhuriyeti Erzurum Baş Konsolosu Rıza Kılıçarslan, Iğdır Ehlibeyt Alimleri Üyeleri, Dini alimler, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş ve birçok vatandaş katıldı. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-10-2013 17:25 - 2247 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım