Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır'da Aşura çadırı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-11-2013 13:09 - 1615 Okunma

Kerbela'dan Bir Esinti, Aşura Çadırı' adıyla kurulan çadırda; Ehli Beyt Kültürü ve Şiilik / Caferilik ile ilgili birinci elden kaynak ve dökümanlar yer alıyor. İçinde Kerbela'da yaşananları canlandıran ve o zamana ait sembolik materyallerle zenginleştirilen KERBELA SAHNESİ, Kerbela'da yaşananları anlatan  kitap, CD, resim ve film gibi materyallerin de sergilendiği Aşura çadırını her kesimden insan ziyaret ediyor.
        Bu çadırın kurulmasından dolayı halkın bayağı memnun  olduğu gözlemlenirken konuyla alakalı görüşlerine baş vurduğumuz Vatandaşlar şöyle dedi: Hz. Hüseyin'in şahadetinden çıkarılması gereken dersler vardır.  "İmam Hüseyin şahadetiyle yüzyıllar öncesinden kıyamete kadar; zulüm karşısında insanlara nasıl davranmaları gerektiğini, nelerden vazgeçilmesi gerektiğini çok net bir şekilde öğretmiştir. Aşura'yı bu şekilde değerlendirmek gerekir." Bizler alimlerimizin camilerde yaptığı konuşmalarla aşurayı en doğru bir şekilde anlayarak bugüne gereken önemi vermeye çalışıyoruz. Aşura çadırı da bizimle beraber ilimizde yaşayan diğer kardeşlerimizi bilgilendirme misyonu icra etmektedir. Bundan memnunluk duymaktayız.
        Aşura'nın sadece bir yas olmadığını aynı zamanda nesillere ve çağlara bir çağrı olduğunu ifade eden Vatandaşlar, "Hz. Hüseyin’i insanlık önderi olarak da anlayabiliriz. Eğer bir yerde zulüm var ise başkaldırmak zorundasınız. Hz Hüseyin de bir semboldür. Hürriyet ve özgür yaşamanın sembolüdür. İmam Hüseyin'in sadece bir kesimin değil bütün insanlığın ortak değeri olduğunu belirterek "Günümüzde Türkiye insanı ehl-i sünnet olsun, ehl-i şia olsun; Ehl-i Beyt'e yakınlığıyla biliniyor. Ülkemizde Muaviye ve Yezit isminde bir insana rastlamayız. Yani Ehl-i Beyt'e karşı Türkiye insanının bir sevgisi ve sempatisi var. Osmanlı'nın son zamanlarında da Ehl-i Beyt kültürü ile yoğrulmuş bir edebiyat, mersiye geleneği var ve İstanbul da buna ev sahipliği yapmış.

Şu anda Aşura dediğimizde sadece Iğdır'da değil bütün Türkiye'de insanımız Ehl-i Beyt'e karşı derin bir muhabbet besliyor. Milletimiz zaten tarih boyunca hep mazlumun yanında yer almıştır. Bir de işin içine girdiğimiz zaman zaten sevmememiz mümkün değil. Hz. Ali, Hz.Fatıma, Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin, Peygamber ocağında açan çiçeklerdir.” şeklinde konuştular.Iğdır’da yaşayan yerli ve yabancı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Aşura çadırı, sabah erken saatlerden gecenin ilerleyen vakitlerine kadar açık tutuluyor. Alınan bilgilere göre çadır Aşura gününe kadar sabahın erken saatlerinden geç saatlere kadar açık tutulacaktır.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-11-2013 13:09 - 1615 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım