Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Ali'nin (a.s) İbn-i Mülcem Muradi (l.a) tarafından başından yaralanması
Mübarek Ramazan ayının 19. günü, Hz. Ali (a.s) sahur vakti Kufe Camisine giderek sabah namazını kıldığı bir sırada Hariciler Fırkasına mensup İbni Mülcem Muradi'nin zehirli kılıcıyla mübarek başından darbe alarak yaralanmış ve en büyük arzularından olan Allah yolunda şehadet makamına iki gün hastalığın ardından nail olmuştur.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-05-2020 12:48 - 2247 Okunma
Hz. Ali (as) Ramazan ayının 19. günü sabah namazında yaralanıp yere düştükten sonra  "Andolsun Kâ'be'nin Rabbine kurtuldum" diye buyurmuştu.  Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin mescide girdikleri zaman, Hz.Ali'yi mihrabın önünde yerden toprak alıp; "Ondan yarattık sizi, yine oraya iâde edeceğiz; ordan çıkaracağız bir kere daha sizi" meâlindeki âyeti okuyup, yarasına basıyor buldular.  (Tâhâ 55)   
 
Hz. Ali'yi yaralı halde eve götürdüler. Mülcemoğlu'nu, elleri bağlı olarak Hz. Ali'nin yanına getirdiklerinde: "Ey Allah'ın düşmanı" dedi, "Ben sana iyilik etmedim mi?" Mülcemoğlu: "Evet" dedi, "Iyilik ettin." Hz. Ali (as): "Bunu götürün, hapsedin, eziyet etmeyin, aç bırakmayın; siz ne yiyor, içiyorsanız buna da onu verin.
 
Ben sağ kalırsam ne yapacağımı bilirim; ölürsem, o bana bir kılıç vurdu; siz de onu bir vuruşta öldürün; ama Allah'ın sizi bağışlamasını da istemez misiniz?" dedi. Hak'ka kavuştuğu gece Hz. Ali'ye bir bardak süt sunmuşlardı. Yarısını içtikten sonra bardağı verdi; "Bunu" dedi; "O esirinize götürün, onu sakın aç bırakmayın." Sütü Mülcemoğlu'na götürdüler; "Zehirlidir" diye içmedi.
 
Bu olayda, adâletle-zulüm, îmanla-îmansızlık, yücelikle-alçaklık, fazîletle - hıyânet; bir bardak sütle tarihe, insanlık tarihine geçti. Hz.Ali Emîr'ül-mü'minîn,  bu fânî dünyadan göçmeden önce, oğlu Imâm Hasan ve Imâm Hüseyin'i yanına çağırdı; onlara vasiyyetini yazdırdı ve imâmlık emanetlerini Hz.Hasan'a teslim etti.
 
Imâm Ali, Hicret'in 40. yılı Ramazan ayının 21. Gecesi, Hak'ka kavuştuğunda 63 yaşında idi. Türbesi  Irak'ın Necef şehrindedir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-05-2020 12:48 - 2247 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım